Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο στη Λεωφόρο Αθηνών λόγω έργων

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στη λεωφόρο Αθηνών στο Χαϊδάρι, λόγω της κατασκευής πεζογέφυρας, το προσεχές Σαββατοκύριακο 15-16 Ιουλίου.


Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

  • Ολική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λ. Αθηνών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, κατά το χρονικό διάστημα από το Σάββατο 15-07-2023 και ώρα 22:00 έως την Κυριακή 16-07-2023 και ώρα 09:00.
  • Ολική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λ. Αθηνών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ελευσίνα, την Κυριακή 16-07-2023 και από ώρα 02:00 έως 06:00.
  • Ολική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Φαβιέρου προς διασταύρωση με τη Λ. Αθηνών, κατά το χρονικό διάστημα από το Σάββατο 15-07-2023 και ώρα 23:00 έως την Κυριακή 16-07-2023 και ώρα 09:00.

Ειδικότερα:

  • Καθολικός αποκλεισμός του οδοστρώματος στο τμήμα της Λ. Αθηνών από την οδό Καραϊσκάκη έως την οδό Αγωνιστών.
  • Σταδιακός περιορισμός του αριθμού των λωρίδων κυκλοφορίας από τέσσερις (4) σε δύο (2) της Λ. Αθηνών (στη δεξιά πλευρά στο ρεύμα προς Αθήνα) σε μήκος 290μ. πριν από την οδό Ανεξαρτησίας και ακολούθως περιορισμός από δύο (2) σε μία (1) έως την οδό Αγωνιστών.
  • Σταδιακός περιορισμός του αριθμού των λωρίδων κυκλοφορίας από τέσσερις (4) σε τρεις (3) της Λ. Αθηνών (στη δεξιά πλευρά στο ρεύμα προς Ελευσίνα) σε μήκος 135μ. πριν από την οδό ‘Ανοιξης και ακολούθως περιορισμός δύο (2) επιπλέον δεξιών λωρίδων σε μήκος 250μ. έως την οδό Φαβιέρου.
  • Καθορισμός του ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 60χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στη Λ. Αθηνών και στο τμήμα της 500μ. πριν την έναρξη του περιορισμού των δεξιών λωρίδων κυκλοφορίας (ρεύμα προς Αθήνα και ρεύμα προς Ελευσίνα) έως τα 100μ. πριν την έναρξη του περιορισμού των δεξιών λωρίδων κυκλοφορίας (ρεύμα προς Αθήνα και προς Ελευσίνα).
  • Καθορισμός του ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 40χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στη Λ. Αθηνών και στο τμήμα της 100μ. πριν την έναρξη του περιορισμού των δεξιών λωρίδων κυκλοφορίας (ρεύμα προς Αθήνα και ρεύμα προς Ελευσίνα) έως την εκτροπή της κυκλοφορίας (ρεύμα προς Αθήνα και προς Ελευσίνα).
  • Απαγόρευση του προσπεράσματος για τα οχήματα που κινούνται στη Λ. Αθηνών και στο τμήμα της 300μ. πριν την έναρξη του περιορισμού των δεξιών λωρίδων κυκλοφορίας (ρεύμα προς Αθήνα και ρεύμα προς Ελευσίνα).
  • Καθορισμός του ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 30χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στην οδό Φαβιέρου με κατεύθυνση προς τη Λ. Αθηνών και στο τμήμα της 25μ. πριν τη συμβολή της με την τριγωνική νησίδα.
  • Απαγόρευση του προσπεράσματος για τα οχήματα που κινούνται στην οδό Φαβιέρου με κατεύθυνση προς τη Λ. Αθηνών και στο τμήμα της 25μ. πριν τη συμβολή της με την τριγωνική νησίδα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των παρακαμπτήριων οδών ως εξής:

  • Για τα οχήματα με κατεύθυνση από Eλευσίνα προς Αθήνα, θα ακολουθείται η παράκαμψη:

Λ. Αθηνών, δεξιά Αγωνιστών Στρ. Χαϊδαρίου, συνέχεια αριστερά Ρόδου, αριστερά Καραϊσκάκη, δεξιά Λ. Αθηνών.


  • Για τα οχήματα με κατεύθυνση από Αθήνα προς Ελευσίνα, θα ακολουθείται η παράκαμψη:

Λ. Αθηνών, δεξιά Φαβιέρου, αριστερά στο τέλος της τριγωνικής νησίδας, δεξιά Λ. Αθηνών.


Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση τους οδηγούς των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *