Καστοριά: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των βροχοπτώσεων

Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και κατόπιν σχετικού αιτήματος της Δημοτικής Αρχής, ο Δήμος Καστοριάς κηρύχθηκε σήμερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων που έπληξαν την περιοχή το τελευταίο διάστημα. 


Το αίτημα στάλθηκε στις 17 Ιουνίου μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου, Γιάννη Κορεντσίδη και κατόπιν συνεννόησης με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Θωμά Μάνο.

Σύμφωνα με σχετική σημερινή ανακοίνωση του Δήμου Καστοριάς, το αίτημα αναφέρεται στις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών που προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές και ζημιές σε όλο το εύρος του δήμου, όπου δημιουργήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, με μεγάλες επιπτώσεις και στις αγροτικές καλλιέργειες όπου υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η φετινή παραγωγή. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην τοπική κοινότητα Κλεισούρας, όπου, μεταξύ άλλων, σημειώθηκαν και κατολισθήσεις.

Όπως σημειώνει ο Δήμος Καστοριάς, η ανταπόκριση τόσο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας όσο και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ήταν άμεση, με αποτέλεσμα να εκδοθεί η προαναφερθείσα απόφαση, με στόχο την αποκατάσταση των ζημιών.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *