Καρδίτσα: Μέτρα ανακούφισης των δημοτών στο δήμο Λίμνης Πλαστήρα που επλήγησαν από την κακοκαιρία “Daniel”

Στη λήψη μέτρων στήριξης και οικονομικής ανακούφισης των δημοτών που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Daniel», θα προχωρήσει ο δήμος Λίμνης Πλαστήρα, όπως ανακοίνωσε η δημοτική αρχή. Μεταξύ άλλων προβλέπονται μηδενικά τιμολόγια ύδρευσης για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον κυκλώνα «Daniel» για ένα έτος.


Απαλλαγή, από δημοτικά ανταποδοτικά τέλη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που επλήγησαν για ένα έτος.

Κατάργηση τελών άρδευσης για το 2023 για τις εκμεταλλεύσεις που επλήγησαν. Διανομή οικοπέδων, σε ασφαλή περιοχή, για τους κατοίκους των οποίων οι οικίες κρίθηκαν ακατάλληλες (κόκκινες), ή θα κριθούν μελλοντικά, καθότι το κατολισθητικό φαινόμενο είναι σε εξέλιξη.

Τα μέτρα στήριξης θα επανεξεταστούν στη λήξη τους. Η δημοτική αρχή συνιστά επίσης στους πληγέντες δημότες να διατηρήσουν τα αποδεικτικά ελέγχου από τα κλιμάκια της ΓΔΑΕΦΚ. Αντίστοιχα οι επιχειρήσεις που επλήγησαν να διατηρήσουν τα αποδεικτικά ελέγχου από τα κλιμάκια της Περιφέρειας. Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος του δήμου Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος τονίζει πως το μεγαλύτερο πρόβλημα στα χωριά του δήμου δημιούργησαν τα κατολισθητικά φαινόμενα όπου απαιτούνται σημαντικά έργα υποδομών με την ανάλογη συνδρομή της πολιτείας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *