Κακοκαιρία: Πλημμύρες και πτώσεις βράχων στη Ζάκυνθο

Λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες την χώρα, ήδη σημαντικά προβλήματα καταγράφονται σε Ζάκυνθο και Ημαθία, ενώ τα φαινόμενα έχουν ενταθεί και σε Ήπειρο, Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία και Δυτική Μακεδονία.


Ειδικότερα, η έντονη βροχόπτωση και οι θυελλώδεις άνεμοι που έπληξαν τη Ζάκυνθο, προκάλεσαν εκτεταμένα προβλήματα σε όλο το νησί.

Συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου και του Δήμου από νωρίς το πρωί βρίσκονται στους δρόμους ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ σε μερικές περιπτώσεις χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί επιχείρηση διάσωσης από σπίτια που είχαν πλημμυρίσει.

Επιπλέον, η τεράστια ποσότητα βροχής που έπεσε στη Ζάκυνθο μετέτρεψε τους δρόμους σε απέραντα ποτάμια, με αποτέλεσμα να γίνουν απροσπέλαστοι για τα αυτοκίνητα. Μέχρι αυτή την ώρα, είναι κλειστή η επαρχιακή οδός Ζακύνθου – Καλαμακίου, ενώ σημειώθηκαν πτώσεις βράχων και φερτών υλικών στην επαρχιακή οδό Ζακύνθου – Βασιλικού στη θέση Ξηροκάστελο.

Ακόμα στην περιοχή της Λιθακιάς από την έντονη βροχόπτωση έπεσε στον δρόμο μια πέτρινη μάντρα, ενώ προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις περιοχές Άγιος Σώστης, Καλαμάκι, Λαγανάς, Τσιλιβή και Σαρακινάδο.


Σημειώνεται ότι σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη οι κάτοικοι έχουν λάβει μήνυμα από το 112 από το μεσημέρι της Τετάρτης (25/1), ενώ τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον για σήμερα, Πέμπτη 26 Ιανουαρίου.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *