Ιθαγένεια: Αύριο Παρασκευή η ανάρτηση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων απόκτησης ΠΕΓΠ

Ολοκληρώθηκε η βαθμολόγηση των γραπτών εξετάσεων των υποψηφίων για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων Πολιτογράφησης (ΠΕΓΠ) και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αύριο Παρασκευή.


Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών και συγκεκριμένα στη Γενική Γραμματεία Ιθαγένειας. Οι υποψήφιοι θα αναζητήσουν τη βαθμολογία τους στον σύνδεσμο https://exetaseis-ithageneia.ypes.gr/aitiseis/?form=1#login, εισάγοντας τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet. Οι επιτυχόντες θα μπορούν από τον ίδιο σύνδεσμο να αποθηκεύσουν και να εκτυπώσουν το ατομικό τους Πιστοποιητικό Επάρκειας Γνώσεων για την Πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ).

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν πανελλαδικά στις 5 Νοεμβρίου 2023 και οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν στις θεματικές ενότητες: ελληνική ιστορία, γεωγραφία, ελληνικός πολιτισμός και θεσμοί του πολιτεύματος, καθώς και στην κατανόηση και παραγωγή προφορικού και γραπτού λόγου της ελληνικής γλώσσας. Συνολικά υποβλήθηκαν 4.195 αιτήσεις, ενώ στα εξεταστικά κέντρα προσήλθαν 3.798 υποψήφιοι, διαμορφώνοντας το ποσοστό συμμετοχής στο 90,53%. Επιτυχόντες κρίθηκαν οι 1.551, εκ των οποίων οι 309 αρίστευσαν συγκεντρώνοντας βαθμολογία άνω του 90.

Ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας Άγγελος Δημοσθένους σε δήλωσή του καλεί τους επιτυχόντες να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις κατά τόπους Διευθύνσεις Ιθαγένειας που ανήκουν, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *