Εξεταστική για τα Τέμπη – Ν. Κουρέντας: Σειρά ατόμων δεν τήρησαν τον κανονισμό ασφαλείας

Στην εξεταστική για τα Τέμπη κατέθεσε ο Διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ την χρονική περίοδο 2005-2008. Ο Νικόλαος Κουρέντας είπε ότι αν είχε τηρηθεί ο κανονισμός ασφαλείας θα είχε αποφευχθεί η τραγωδία.


Είναι ο πέμπτος κατά σειρά μάρτυρας που καταθέτει στην επιτροπή για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος, γνωρίζει και από τεχνικά ζητήματα και από θέματα διαδικασίας και λειτουργίας. Είπε χαρακτηριστικά σε μια αποστροφή και μετά από τις πολλές ερωτήσεις που δέχτηκε από τους βουλευτές – μέλη της επιτροπής ότι υπήρχαν και υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας, δεν τηρήθηκε ο κανονισμός λειτουργίας , 4 ή 5 άτομα έπρεπε να κάνουν λάθος συγχρόνως και κατέληξε λέγοντας ότι ήταν καθοριστικός παράγοντας ο άνθρωπος.

Ο κ. Κουρέντας ανέφερε: «Για να γίνει ένα ατύχημα υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας κι αν τηρούνται οι κανονισμοί πρέπει να γίνει σύγχρονως εκείνη τη στιγμή από πολλούς, από δυο, τρεις, τέσσερις ανθρώπους λάθος για να γίνει μετωπική σύγκρουση. Δεν γίνεται από λάθος ενός ανθρώπου. Αυτό που έγινε και στα Τέμπη που έχει γίνει δεν πρέπει να τηρήθηκε ο κανονισμός κυκλοφορίας».

Διήρκησε περίπου τρεις ώρες η κατάθεσή του και τώρα η επιτροπή λόγω και των εορτών του Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα συνεδριάσει 9 Ιανουαρίου.

Η κυβερνητική πλειοψηφία πρότεινε να καταθέσουν 35 μάρτυρες. Σε αυτό διαφωνεί το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης καθώς θέλουν περισσότερους μάρτυρες να καταθέσουν. Θέλουν να ξεκινήσει διαδικασία από το ’23 και να πηγαίνει προς το 1997 και όχι αυτό που κάνει τώρα η κυβέρνηση γιατί κατηγορήθηκε από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτή είναι μια προσπάθεια συγκάλυψης.


Τα άτομα που θα καταθέσουν από τον χώρο της πολιτκής είναι οι κύριοι Χατζηδάκης, Ρέππας, Σπίρτζης, Χρυσοχοϊδης, Καραμανλής, Αγοραστός και Πλεύρης.


Ο κ. Τσαβδαρίδης είπε ότι ο κατάλογος των 35 μαρτύρων δεν έκλεισε σήμερα, παρότι ψηφίστηκε μόνο από την κυβερνητική παράταξη, είναι ανοιχτός ανά πάσα στιγμή να κληθεί οποιοσδήποτε μάρτυρας επιθυμεί η αντιπολίτευση για να καταθέσει.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *