ΕΒΕΑ: Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες από τον φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία

Μεγάλη ανταπόκριση συνάντησε η πρωτοβουλία του ΕΒΕΑ για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες από τον φονικό σεισμό του Φεβρουαρίου σε περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας.


Η ενέργεια πραγματοποιήθηκε μετά από σχετική επικοινωνία της Προέδρου του ΕΒΕΑ, κας Σοφίας Κουνενάκη Εφραίμογλου, με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Ανδρέα Κατσανιώτη, αρμόδιο για τον απόδημο ελληνισμό, τη Γενική Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, κα Βίκυ Λοΐζου, και τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, κ. Τσαγατάι Ερτσιγιές.

Πιο συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν υγειονομικό υλικό, είδη ιματισμού, τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη ρουχισμού και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που δόθηκαν από τις αρμόδιες αρχές.

Η αποστολή των ειδών που συγκεντρώθηκαν  προς τις πληγείσες περιοχές θα πραγματοποιηθεί με τη συνδρομή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.H Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, δήλωσε: «Είναι συγκινητική η ανταπόκριση των επιχειρήσεων – μελών μας στην πρωτοβουλία που αναλάβαμε σε συνεννόηση με τις ελληνικές και τουρκικές αρμόδιες αρχές για την ανακούφιση των πληγέντων από τον σεισμό σε περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας. Ο επιχειρηματικός κόσμος απέδειξε για ακόμα μια φορά την ευαισθησία που τον χαρακτηρίζει, καθώς και την κοινωνική διάσταση του επιχειρείν. Ως ΕΒΕΑ ευχαριστούμε θερμά τις επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν για την αλληλεγγύη που επέδειξαν».

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *