Ελληνικός Χρυσός: Επανεκκίνηση της επένδυσης στις Σκουριές – Οι θέσεις εργασίας και οι προοπτικές για την Ελλάδα

Προς πλήρη επανεκκίνηση οδεύει η επένδυση στις Σκουριές από την Ελληνικός Χρυσός όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η θυγατρική της καναδικής πολυεθνικής Eldorado Gold.


Ειδικότερα η επανέναρξη του έργου αναμένεται από το β’ εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής μέχρι και το 2025 και για το σκοπό αυτό έχει δρομολογηθεί η άμεση πρόσληψη 800 εργαζομένων για την κάλυψη των αναγκών του εργοταξίου.

Αναμένεται να δημιουργήσει περί τις 5.000 θέσεις εργασίας στην κορύφωση των κατασκευαστικών εργασιών. Η διετία 2024-2025 είναι για την Ελληνικός Χρυσός η περίοδος της επιτάχυνσης για την ολοκλήρωση των κατασκευών στις Σκουριές και την ενίσχυση της παραγωγικότητας στην Ολυμπιάδα, ενώ από το 2025-2029 με την ολοκλήρωση των κατασκευών θα μπει στην περίοδο της ανάπτυξης με τη μεγιστοποίηση της απασχόλησης και της παραγωγής.

Στην πλήρη ανάπτυξή της, η επένδυση θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για τη χώρα και την τοπική κοινωνία, αποτέλεσμα της ήδη πραγματοποιηθείσας επένδυσης ύψους 1,3 δισ. δολαρίων, αλλά και των πρόσθετων επενδύσεων 1,9 δισ. δολαρίων που θα οδηγήσουν στη δημιουργία 3.000 μόνιμων και καλά αμειβόμενων άμεσων θέσεων εργασίας, εκτιμώμενων εσόδων για το Ελληνικό Δημόσιο ύψους 2 δισ. ευρώ, καθώς και σημαντικών πρόσθετων επενδύσεων σε τοπικά έργα κοινωνικού χαρακτήρα ύψους 80 εκατ. δολαρίων, που μάλιστα θα επενδυθούν με τρόπο εμπροσθοβαρή με σκοπό να ενισχύσουν την τοπική οικονομία και την ανάπτυξη της περιοχής.

Η συνολική διάρκεια ζωής του μεταλλείου είναι περίπου 20 έτη και προβλέπεται να έχει ετήσια παραγωγή κατά μέσο όρο 140.000 ουγγιών χρυσού και 67 εκατομμυρίων λιβρών χαλκού.


Επιπλέον όπως σημειώνεται η Ελλάδα αναμένεται να γίνει 3η δύναμη στην Ευρώπη στην παραγωγή χρυσού μέχρι το 2026 με τις εξαγωγές να φτάνουν και τα 11 δις ευρώ.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *