Ε. Λουρή – Υπουργείο Ανάπτυξης: Στην Ακαδημία Αθηνών η υπηρεσιακή υπουργός

Η Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κα Ελένη Λουρή-Δενδρινού επισκέφθηκε την Ακαδημία Αθηνών όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο, κ. Μιχαήλ Σταθόπουλο και είχε σύσκεψη εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα, κ. Χρήστο Ζερεφό για το επενδυτικό πρόγραμμα που υλοποιεί η Ακαδημία με αιχμή την αναβάθμιση των ερευνητικών κέντρων καθώς και της υλικοτεχνικής υποδομής.


Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν τα έργα που προωθεί η Ακαδημία αξιοποιώντας το σύγχρονο χρηματοδοτικό εργαλείο των Συμπράξεων Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) καθώς εκκινεί η διαδικασία για το έργο (έχει εγκριθεί από την Διϋπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ) «Μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και τεχνική διαχείριση Κτιρίων Πολλαπλών Χρήσεων μέσω ΣΔΙΤ», προϋπολογισμού 24,33 εκατομμυρίων ευρώ, μετά την υπογραφή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, κ. Θεόδωρο Πελαγίδη, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κα Ελένη Λουρή-Δενδρινού, Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Χρήστο Κίττα και Υποδομών και Μεταφορών, κ. Ιωάννη Γκόλια. Με βάση την ΚΥΑ, η Ακαδημία Αθηνών έχει την δυνατότητα να προχωρήσει, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, στην πρόσληψη ειδικών συμβούλων όπως τεχνικού, νομικού, οικονομικού και οποιασδήποτε άλλης ειδικότητας, για κάθε στάδιο της δημοπράτησης, μελέτης και εκτέλεσης του έργου. Για το εν λόγω έργο η Ακαδημία έχει υπογράψει από τον Μάρτιο 2023 προγραμματική σύμβαση με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών προκειμένου το Πανεπιστήμιο να αναλάβει φορέας κατασκευής και οι τεχνικές του υπηρεσίες τις αρμοδιότητες διεξαγωγής όλων των σταδίων της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάθεση της σύμβασης ΣΔΙΤ καθώς και τα καθήκοντα της επιβλέπουσας υπηρεσίας.

Το έργο αφορά στην ανέγερση και τον εξοπλισμό κτιρίου εκπαίδευσης, πολιτισμού και διοίκησης σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της Ακαδημίας που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βησσαρίωνος και Σίνα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών, κ. Χρήστος Ζερεφός ξενάγησε την Υπουργό, κα Ελένη Λουρή-Δενδρινού στο ιστορικό κτίριο της Ακαδημίας και στην πολύτιμη βιβλιοθήκη της με τις 300.000 βιβλία και τις σπάνιες εκδόσεις.

«Η Ακαδημία Αθηνών, εκ των ιστορικοτέρων θεσμών της χώρας μας, με ανεκτίμητη προσφορά στον πολιτισμό και την παιδεία σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, αναπτύσσει ένα εξαιρετικά γόνιμο ερευνητικό έργο στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν σήμερα την ανθρωπότητα. Ως ελάχιστη αναγνώριση η Πολιτεία βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό της δίνοντάς της τα σύγχρονα εργαλεία ώστε ακριβώς να αναβαθμίσει το ερευνητικό της έργο και να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά στην πολυσχιδή αποστολή της», επισήμανε σε δηλώσεις της η Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κα Ελένη Λουρή-Δενδρινού.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *