Χιλιάδες Τούρκοι στη Θεσσαλονίκη για να τιμήσουν την επέτειο θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ (video)

Χιλιάδες Τούρκοι πολίτες έχουν κατακλείσει από νωρίς το πρωί την περιοχή της Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη για να τιμήσουν την επέτειο θανάτου του ηγέτη τους, Κεμάλ Ατατούρκ, με τον αριθμό των επισκεπτών φέτος να είναι σημαντικά αυξημένος λόγω της συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας.


Οι τουρίστες περιμένουν υπομονετικά στην ουρά προκειμένου να επισκεφτούν το σπίτι, όπου έζησε ο ιδρυτής της Τουρκικής Δημοκρατίας, το οποίο έχει μετατραπεί σε μουσείο.

Περισσότερα από 200 τουριστικά λεωφορεία και εκατοντάδες αυτοκίνητα αναμένεται να επισκεφτούν τη Θεσσαλονίκη ενώ στην περιοχή τα καταστήματα είναι γεμάτα κόσμο.

Οι Τούρκοι επισκέπτες ταξίδεψαν μεταξύ άλλων από την Κωνσταντινούπολη, την Ανδριανούπολη, τον Μαρμαρά, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι περισσότερα από 5.000 άτομα -μαζί με τις αεροπορικές πτήσεις- θα κατακλύσουν τη Θεσσαλονίκη για να βρεθούν στο τουρκικό προξενείο.

Είναι δε ενδεικτικό για το υψηλό ενδιαφέρον των Τούρκων πολιτών ότι έκλεισαν δωμάτια ακόμη και πιο περιφερειακά, μόνο και μόνο για να βρεθούν στη Θεσσαλονίκη. Τα λεωφορεία σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς είναι δεκάδες.


 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *