Χανιά: Στον Εισαγγελέα εννιά συλληφθέντες, κατηγορούμενοι για την υπόθεση εμπορίας βρεφών

Στον Εισαγγελέα Χανίων οδηγήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, σύμφωνα με το zarpanews.gr οι οκτώ συλληφθέντες, κατηγορούμενοι ως μέλη του κυκλώματος εμπορίας βρεφών που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης σε συνεργασία με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.


Στην αρχή, στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων μεταφέρθηκαν οι έξι από τους εννέα συλληφθέντες, ενώ λίγο πριν τις 7:30 κατέφθασαν άλλες τρεις γυναίκες, μια εκ των οποίων δεν θεωρείται μέλος της οργάνωσης.

Συντονιστής της οργάνωσης, γνωστός Χανιώτης γιατρός.

Οι συλληφθέντες έχουν μακρά πορεία στον χώρο της ιατρικής, ενώ δεν αποκλείονται και περισσότερες συλλήψεις άλλων ατόμων. Έρευνες διεξήχθησαν σε ιατρείο αλλά και σε οικίες.

Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν 48ωρη προθεσμία από τον ανακριτή.


Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, το κύκλωμα εκμεταλλεύονταν γυναίκες που βρίσκονταν σε ευάλωτη θέση και τις χρησιμοποιούσαν ως δότριες ωαρίων και παρένθετες μητέρες, ενώ παράλληλα εξαπατούσαν ασθενείς μέσω εικονικών εμβρυομεταφορών (εξωσωματικές) και μεσολαβούσαν σε παράνομες υιοθεσίες


Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για –κατά περίπτωση- συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου κατ’ επάγγελμα, παραβάσεις του νόμου περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία, διατάραξη οικογενειακής τάξης, απάτη, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και από την επακόλουθη, μεθοδική έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης είχαν ενταχθεί σε αυτή με συγκεκριμένη ιεραρχική δομή, έχοντας διαρκή και πολυετή παράνομη δράση στην εμπορία ωαρίων, σε εξωσωματικές γονιμοποιήσεις καθώς και σε υιοθεσίες βρεφών.

Πάνω από τρία εκατ. ευρώ σε offshores εταιρίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, ελεγκτές του ΣΔΟΕ που ασχολούνται με την υπόθεση εδώ και τουλάχιστον έξι μήνες, φέρονται να εντόπισαν τρία εκατομμύρια ευρώ σε offshore εταιρείες που διατηρούσε το κύκλωμα.


Πηγή: zarpanews.gr

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *