Αποβιβάστηκαν στη Ραφήνα τα ξημερώματα μετά από 18ωρη Οδύσσεα οι επιβάτες του Fast Ferries Andros – Τι είχε πει στο Oknews.gr ο Γιάννης Παππάς

 

Κατάπλευσε μετά τα μεσάνυχτα στο λιμάνι της Ραφήνας με τη συνδρομή ρυμουλκών, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Fast Ferries Andros που από τις 7:30 χθες το πρωί ήταν ακινητοποιημένο με 731 επιβάτες στο αγκυροβόλιο, λόγω εμπλοκής στην προπέλα του πλοίου αλυσίδας άγκυρας από άλλο πλοίο.


Από το πλοίο επιβιβάστηκαν με ασφάλεια οι 731 επιβάτες.

Νωρίτερα ειδικό συνεργείο χρειάστηκε σχεδόν τέσσερις ώρες για να κόψει τις αλυσίδες από τις άγκυρες που είχαν τυλίξει τη μία από τις δύο προπέλες του.

Στο σημείο όπου σημειώθηκε χθες το πρωί το συμβάν, έχει τοποθετηθεί σημαδούρα προκειμένου σήμερα να επιχειρηθεί από ρυμουλκό η ανέλκυση της αλυσίδας και της άγκυρας που πιθανό υπάρχει από το άλλο πλοίο.

Σημειώνεται ότι σήμερα από το Λαύριο αντί του λιμανιού της Ραφήνας έγινε η αναχώρηση του «Superferry» για Ανδρο Τήνο Μύκονο ενώ, από τη Ραφήνα έφυγε μόνο το «Superexpress» για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Ίο, Θήρα.


Τι είπε στο Oknews.gr ο υφυπουργός Ναυτιλίας

Το OKnews συνομίλησε χθες με τον υφυπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Παππά ο οποίος έχει αναλάβει το συντονισμό της υπόθεσης του πλοίου «Fast Ferries Andros» το οποίο παραμένει από το πρωί στο αγκυροβόλιο του λιμανιού της Ραφήνας καθώς στην προσπάθεια του να απεμπλέξει την άγκυρα του με άλλο πλοίο υπέστη μηχανική βλάβη. Όπως μας είπε ο κύριος Παππάς: «Σαν υπουργείο δεν μπορούμε να παρέμβουμε, το υπουργείο έχει στείλει ρυμουλκά, το Λιμενικό και ελέγχει την ασφάλεια του πλοίου και των πολιτών ενώ μέσω εταιρειών κέτερινγκ το υπουργείο έστειλε νερό, τρόφιμα και ότι άλλο χρειάζονταν οι επιβάτες.


Τους επιβάτες για λόγους ασφαλείας δεν ρίσκαραν να τους βγάλουν διότι στην περιοχή πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ. Το Λιμενικό και το υπουργείο είναι εκεί κι όπου χρειαστεί θα παρέμβουν για την ασφάλεια των πολιτών. Όπως μας διαβεβαίωσε ο υφυπουργός κανένας πολίτης δεν κινδυνεύει.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *