Άνευ λόγου ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό – Δεν καταργούνται 8ωρο, πενθήμερο, αλλά τα συνδικάτα δημιούργησαν αλαλούμ με τα ΜΜΜ

 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν ξεκάθαρος για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, που ψηφίζεται σήμερα (21.9.2023) και το είπε σε όλους τους τόνους. Δεν καταργούνται 8ωρο και πενθήμερο και μπαίνει επιτέλους τάξη στην εργασική ζούγκλα προς όφελος των εργαζομένων.


Τα συνδικάτα όμως, έκαναν ότι δεν το άκουσαν αυτό και αποφάσισαν να κάνουν απεργιακές κινητοποιήσεις και να ταλαιπωρήσουν τον κόσμο σήμερα. Αποφάσισαν να κάνουν απεργία, ενώ ξέρουν ότι δεν θίγονται 8ωρο και πενθήμερο, τα οποία έχουν κάνει παντιέρα στις κινητοποιήσεις τους. Γιατι το έκαναν; Μα φυσικά απλά για να δείξουν ότι αντιδρούν για να… αντιδρούν και έτσι άνευ λόγου ταλαιπωρούν τον κόσμο.

Αλλαλούμ στα ΜΜΜ

Πανελλαδική απεργία έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για σήμερα, ενώ αλαλούμ επικρατεί σχετικά με το τι θα ισχύσει τελικά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, οι πτήσεις θα εκτελούνται κανονικά σε όλα τα αεροδρόμια, καθώς το Πρωτοδικείο έκρινε παράνομη και καταχρηστική την κινητοποίηση που είχε προκηρύξει για σήμερα η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, ώστε να συμμετάσχει κι αυτή στην πανελλαδική απεργία για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Την ίδια ώρα, παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε και η στάση εργασίας (από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 το πρωί και από τις 9:00 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας) που είχαν εξαγγείλει για σήμερα οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ.


Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία:


Τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, ωστόσο, όποιος εργαζόμενος επιθυμεί, θα μπορεί να συμμετάσχει στην απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών (ΕΚΑ), η οποία είναι νόμιμη.

Το Μετρό και ο ΗΣΑΠ (γραμμές 1, 2 και 3) δεν θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους το πρωί, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων. Η απόφασή τους είναι να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, όμως αυτό βρίσκεται υπό αίρεση, καθώς η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, αργά το βράδυ της Τετάρτης, προσέφυγε εκ νέου στη Δικαιοσύνη κατά της απεργίας σε Μετρό και ΗΣΑΠ. Η υπόθεση θα εκδικαστεί σήμερα, Πέμπτη.

Το Τραμ θα λειτουργήσει από την έναρξη της κυκλοφορίας, έως τις 13:30.

Στα Τρόλεϊ, η υπόθεση εκδικάζεται το πρωί της Πέμπτης και ως εκ τούτου, μέχρι να ανακοινωθεί η απόφαση, δεν θα κυκλοφορούν τρόλεϊ στην Αθήνα.


Στον Προαστιακό θα υπάρξει στάση εργασίας από τις 21:00 έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Κανονικά στους δρόμους τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ – Τελευταίο δρομολόγιο στις 9 μ.μ.

Κανονικά κυκλοφορούν από τις 8 το πρωί τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, μετά τη στάση εργασίας κατά την έναρξη της πρωινής βάρδιας, στην οποία προχώρησε το Σωματείο Εργαζομένων του Οργανισμού, συμμετέχοντας στη σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ).

Ανάλογη στάση θα πραγματοποιηθεί και στη βραδινή βάρδια, καθώς, όπως ανακοινώθηκε, το τελευταίο δρομολόγιο κάθε γραμμής θα εκτελεστεί στις 9 μ.μ. Αντίθετα, κανονικά κυκλοφορούν τα ειδικά διασκευασμένα οχήματα εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, όπως επίσης τα λεωφορεία της νυχτερινής γραμμής Ν1 που εκτελούν το δρομολόγιο ΚΤΕΛ-Αεροδρόμιο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *