Αναβάθμιση 7 παιδικών χαρών στο Δήμο Ιλίου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας

Δρομολογήθηκε η ανακατασκευή και ο εκσυγχρονισμός 7 παιδικών χαρών στο Ίλιον με χρηματοδότηση ύψους 1.364.000 ευρώ, της Περιφέρειας με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης από τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και τον δήμαρχο Νίκο Ζενέτο.


Ο νέος εξοπλισμός θα πληροί τις προδιαγραφές ασφάλειας και θα συμβάλει στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση επτά παιδικών χαρών προσφέροντας πολλαπλά κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη.

Συνοπτικά η αναβάθμιση των παιδικών χαρών και η συνεπακόλουθη διαμόρφωση ελκυστικού περιβάλλοντος για τους χρήστες και τους επισκέπτες θα τονώσει την οικονομική και επιχειρηματική κίνηση και θα αναβαθμίσει την εμπορική αξία των ακινήτων στις περιοχές παρέμβασης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε ασφαλείς και φιλόξενους χώρους για την ψυχαγωγία των παιδιών μας. Αναβαθμίζουμε τις παιδικές χαρές στις πόλεις της Αττικής με προδιαγραφές ασφαλείας, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Η ασφάλεια των παιδιών μας είναι πρώτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ιλίου αφού ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του δήμου και της Περιφέρειας για την άψογη συνεργασία αλλά και τον ίδιο τον περιφερειάρχη, επισήμανε «Κάθε ενέργεια που έχει ως σημείο αναφοράς τη χαρά των παιδιών και των οικογένειών τους αποτελούσε και αποτελεί σταθερή προτεραιότητά μας».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *