Αναστολή χορήγησης αδειών για τραπεζοκαθίσματα στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας

«Παγώνει» για τουλάχιστον τρία χρόνια η χορήγηση αδειών κατάληψης κοινόχρηστου χώρου σε νέα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, καφετέριες κ.λπ.) σε τέσσερις πλατείες και οκτώ υπό κατασκευή πεζόδρομους του εμπορικού τριγώνου της Αθήνας.


Την απόφαση έλαβε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας σε σημερινή συνεδρίασή του.

«Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε τα μικρά και μεγάλα έργα του δήμου με το βλέμμα στις ανάγκες των ανθρώπων που ζουν, κινούνται, εργάζονται αλλά και διασκεδάζουν στην Αθήνα. Ειδικά στο Ιστορικό Τρίγωνο η μέριμνά μας είναι πολλαπλάσια. Θέλουμε να παραμείνουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους, να διατηρηθούν τα πολλά και τόσο διαφορετικά καταστήματα της περιοχής, κρατώντας ακέραιο το χαρακτήρα της εμπορικής Αθήνας», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης

Η αναστολή, η οποία μπορεί να ανανεώνεται κάθε φορά, κρίθηκε σκόπιμη προκειμένου να διατηρηθούν οι υφιστάμενες χρήσεις στην περιοχή, ανέφερε ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινόχρηστων Χώρων, Βασίλης Κορομάντζος, ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα.

Το μετρό αφορά:


α. τις πλατείες Αγίας Ειρήνης, Αγίου Γεωργίου Καρύτση, Αγίων Θεοδώρων και Ιερού Λόχου που ανακατασκευάζονται,


β. τους νέους πεζόδρομους που έχουν θεσμοθετηθεί από την δεκαετία του 1990 αλλά σήμερα κατασκευάζονται και συγκεκριμένα Πραξιτέλους, Ι. Παπαρρηγόπουλου από Πραξιτέλους έως Π.Π. Γερμανού, πλατεία Καρύτση μεταξύ Πραξιτέλους και Παρνασσού, Λέκκα, Αγίας Ειρήνης – Αθηναΐδος – Περικλέους – Καραγιώργη Σερβίας από Λέκκα έως Βουλής και ‘Ανθιμου Γαζή.

γ. τον πεζόδρομο Ευαγγελιστρίας μεταξύ Αθηναΐδος και Ερμού και στον πεζόδρομο Σκουλενίου που ανακατασκευάζονται και επανασχεδιάζονται.

Οι συγκεκριμένοι χώροι περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα ανάπλασης του εμπορικού τριγώνου από τον δήμο Αθηναίων με την ανακατασκευή πλατειών, την ανακατασκευή και συντήρηση υφιστάμενων πεζόδρομων και την κατασκευή νέων.

Παράλληλα προβλέπεται η αναβάθμιση και αποκατάσταση των πεζοδρομίων σε 16 δρόμους, αναβάθμιση της προσβασιμότητας, εκτενείς φυτεύσεις και προστασία του υφιστάμενου πρασίνου. 


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *