«30 Χρόνια Ελληνική Αγωγή»: Πρόσκληση από τον Άδωνι Γεωργιάδη και την Ευγενία Μανωλίδου στην επέτειο της ιστορικής σχολής

Ο Άδωνις Γεωργιάδης και η Ευγενία Μανωλίδου διοργανώνουν και σας προσκαλούν το Σάββατο 13 Απριλίου, στις 18:00, στην Επετειακή Εκδήλωση με τίτλο: «30 Χρόνια Ελληνική Αγωγή».


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Caravel Hotel.

Σκοπός τους, να μοιραστούν με τους φίλους τους, τους σπουδαστές της Σχολής και τον κόσμο που θα βρεθεί κοντά τους, αναμνήσεις, χαρές αλλά και δυσκολίες που οδήγησαν την «Ελληνική Αγωγή» από την ίδρυση της, στην ξεχωριστή θέση που κατέχει σήμερα.

«Απλά Μαθήματα Ιστορίας»

Με αφορμή αυτή την Επετειακή Εκδήλωση, ο Άδωνις Γεωργιάδης, θα παρουσιάσει και το νέο του βιβλίο με τίτλο «Απλά Μαθήματα Ιστορίας», από τα Προϊστορικά Χρόνια έως τον Πελοποννησιακό Πόλεμο. Είναι γνωστή η μεγάλη αγάπη του συγγραφέα για την ιστορία και το βιβλίο αυτό καταγράφει με τον δικό του άμεσο και πρωτότυπο τρόπο, σημαντικά γεγονότα, φωτίζοντας ταυτόχρονα άγνωστες πτυχές των πρωταγωνιστών της ιστορίας μας.


Το βιβλίο είναι βασισμένο στα μαθήματα που κάνει εδώ και πολλά χρόνια ο κ. Γεωργιάδης στην «Ελληνική Αγωγή».


Στην εκδήλωση ο Άδωνις Γεωργιάδης θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεως: Τηλ: +30 210 522 1314, E-mail: info@ellinikiagogi.gr.

Η Ελληνική Αγωγή

Η Ελληνική Αγωγή ιδρύθηκε το 1994 από τον Άδωνι Γεωργιάδη με στόχο την διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας με τρόπο απλό και εύληπτο. Από τότε μέχρι σήμερα ο στόχος της παραμένει ο ίδιος, όμως το πάθος, η διάθεση, οι γνώσεις και η εμπειρία των 30 ετών που ακολούθησαν, μαζί με τους χιλιάδες μαθητές που πέρασαν από τα θρανία της, έχουν συμβάλλει στη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος με διεθνείς προδιαγραφές.

Στην Ελληνική Αγωγή διδάσκονται Αρχαία Ελληνικά σε συνδυασμό με όλα τα μαθήματα που αφορούν τον Ελληνικό Πολιτισμό σε παιδιά και ενήλικες. Έμπειροι και καταξιωμένοι καθηγητές αναλαμβάνουν την διαπαιδαγώγηση και την εξέλιξη των μαθητών μας, ήδη από την νηπιακή ηλικία.


Η μέθοδος της Ελληνικής Αγωγής είναι καθαρά βιωματική και η μάθηση επιτυγχάνεται μέσω της ψυχαγωγικής διαδικασίας που ακολουθείται στο μάθημα, ώστε το παιδί να αγαπήσει τα Αρχαία Ελληνικά και μέσω αυτών την Ιστορία και τον Πολιτισμό μας.

Λίγο από την ιστορία της Σχολής

Η Ελληνική Αγωγή ξεκίνησε την λειτουργία της σε ένα μικρό διαμέρισμα επί της οδού Στουρνάρη στο κέντρο των Αθηνών. Ήταν η εποχή που η εκμάθηση της αρχαίας γλώσσας εθεωρείτο, από το σύνολο σχεδόν της ελληνικής κοινωνίας, υποχρεωτική «σχολική αγγαρεία», με διάχυτη την πίστη ότι τα Ελληνικά που μιλούμε σήμερα δεν έχουν καμία σχέση με την γλώσσα των αρχαίων κειμένων. Ο πρώτος και άμεσος στόχος της Ελληνικής Αγωγής, ήταν αυτός ακριβώς: να έρθουν οι Έλληνες σε επαφή με τον πλούτο της αρχαίας ελληνικής σκέψης και του πολιτισμού.

Πρωτοπόρος στα παιδικά προγράμματα εκμαθήσεως των Αρχαίων Ελληνικών, η Ελληνική Αγωγής σύστησε το 2018 το μοναδικό στο είδος του θερινό σχολείο, όπου μέσω της βιωματικής μάθησης και των καθημερινών εκδρομών ιστορικού ενδιαφέροντος αποτελεί μία ξεχωριστή επιλογή για την εισαγωγή των παιδιών στα Αρχαία Ελληνικά από το δημοτικό.

Μέσα στα 30 χρόνια λειτουργίας πέρασαν από τα έδρανα της Ελληνικής Αγωγής περισσότεροι από 10.000 μαθητές, έγιναν παραπάνω από 40.000 ώρες διδασκαλίας και τα τελευταία χρόνια με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών πραγματοποιούνται πάνω από 1.500 ώρες live streaming ανά έτος. Οι δράσεις της Σχολής επεκτάθηκαν σε πολλούς τομείς, με διεθνείς συνεργασίες, διοργανώσεις ομιλιών, σεμιναρίων και εκδρομών.

Το όραμα

Παρά την άνοδο, την εξέλιξη και την πρόοδο η Ελληνική Αγωγή συνεχίζει να διακατέχεται από το ίδιο όραμα: να αγαπήσουν όλα τα παιδιά την ελληνική γλώσσα, την γλώσσα των προγόνων μας, την γλώσσα που ταξίδεψε στους αιώνες αποτελώντας την βάση όλων των ευρωπαϊκών γλωσσών.

Η Αρχαία Ελληνική γλώσσα στην Ελληνική Αγωγή διδάσκεται ως η παλαιότερη μορφή της ενιαίας ελληνικής γλώσσας. Τα Ελληνικά με την τόσο μακραίωνη ιστορία τους είναι φυσικό να έχουν διαφοροποιηθεί με το πέρασμα των αιώνων και την αδιάκοπη χρήση τους. Η διαπίστωση πως η ελληνική γλώσσα είναι μία, ενιαία και συνεχής αποτελεί τον βασικό στόχο των μαθημάτων μας.

Σε όλη την διάρκεια του προγράμματος δίνονται οι ευκαιρίες για αναφορά στα ελληνικά ήθη και έθιμα, μέσα από τις εθνικές επετείους, από ημερομηνίες σημαντικών γεγονότων και εορτών. Όλα αυτά αποτελούν αφορμή για την αναζήτηση των αρχών όλων αυτών των εθίμων, την συγκριτική μελέτη τους και την διαπίστωση της ομοιότητας μεταξύ των αρχαιοελληνικών και νεοελληνικών συνηθειών. Έτσι, με όμορφο και απολύτως κατανοητό τρόπο αποδεικνύεται η διασύνδεση της αρχαίας με την νέα ελληνική νοοτροπία και γίνεται αντιληπτή η συνέχεια και η ενότητα των παραδόσεων του ελληνικού λαού.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *