Τσίπρας από τα Ιωάννινα: “Μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά για μια δίκαιη κοινωνία”

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει μάθει να μην τα παρατά, «έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε για να ανατρέπουμε αποτελέσματα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στα Γιάννενα, στην Πλατεία Μαβίλη.


«Θα αγωνιστούμε μαζί μέχρι τις κάλπες στις 25 του μήνα, αλλά δεσμεύομαι ότι θα είμαστε μαζί και στις 26 του μήνα, μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά για να αντισταθούμε στις αντιλαϊκές πολιτικές και να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της κοινωνίας, το πρόγραμμα μιας δίκαιης κοινωνίας με ευημερία για όλους».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σχολίασε ότι «η απόσυρση από τα ήδη τυπωμένα ψηφοδέλτια της ΝΔ, του υποψηφίου της στη Ροδόπη κ. Κατραντζή, αποκάλυψε το μέγεθος μιας ακόμη χρεοκοπίας, μιας ηθικής χρεοκοπίας». Είπε ειδικότερα ότι «χρεοκόπησε σε δημόσια θέα η ανεύθυνη επιχείρηση εμπλοκής των ευαίσθητων εθνικών θεμάτων μέσα στην προεκλογική αντιπαράθεση, η απόπειρα, του κ. Μητσοτάκη να μετατρέψει το ευαίσθητο εθνικά θέμα της Θράκης σε κεντρικό θέμα της προεκλογικής αναμέτρησης», «χρεοκόπησε το εγχείρημα της μετατροπής, για άλλη μια φορά, της ΕΥΠ, σε προσωπικό εργαλείο του κ. Μητσοτάκη».

Τον κατηγόρησε ότι πήγε να τον παγιδέψει «βάζοντας την ΕΥΠ του predator, να μας υποδείξει ποιον πρέπει να έχουμε και ποιον όχι στα ψηφοδέλτιά μας», όμως «στο έγγραφο που μας έστειλε, φαίνεται ξέχασαν να σβήσουν την αναφορά στον δικό τους υποψήφιο ως ‘στρατευμένο’ στην ‘Αγκυρα και στο τουρκικό προξενείο». Καταλόγισε θράσος στη ΝΔ που «δύο εβδομάδες μας ζητούσαν δηλώσεις εθνικοφροσύνης, παίζοντας ανεύθυνα και επιπόλαια με την πατρίδα, ενώ ο δικός τους υποψήφιος βουλευτής έκανε δηλώσεις για Τούρκους της Δυτικής Θράκης».

Χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη «υποκριτή, αδίστακτο, ανεύθυνο, επικίνδυνο εθνικά», υποστηρίζοντας ότι «η ΝΔ πήρε σήμερα ένα μεγάλο μάθημα» ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα γίνει βολικός αντίπαλος». Απευθυνόμενος στη ΝΔ τόνισε ότι ο «βολικός δικομματισμός» δεν της βγαίνει, ότι δεν θα βγει ούτε «ο κατακερματισμός της ψήφου σε μικρότερα βολικά κόμματα διαμαρτυρίας» και πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα παραμείνει ισχυρός πόλος εναλλακτικής διακυβέρνησης απέναντι στα αντιλαϊκά σχέδιά της».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *