Κ. Φραγκογιάννης: “Να μη διακοπεί η πορεία ανάπτυξης και προόδου της χώρας”.

Με κεντρικό μήνυμα ότι η επιτυχημένη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ κατά την περίοδο 2019-2023 πρέπει να συνεχιστεί ώστε να μη διακοπεί η πορεία ανάπτυξης και προόδου της χώρας, ο τέως υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, συνέχισε τις επισκέψεις του σε επιχειρήσεις στη βόρεια Ελλάδα, συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη.


Ο κ. Φραγκογιάννης επισκέφθηκε δύο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην υψηλή τεχνολογία, τομέα με μεγάλη εξαγωγική δυναμική και προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία και την ελληνική επιχειρηματικότητα: Την Prisma Electronics, η οποία κατασκευάζει hardware τεχνολογικά προϊόντα εξοπλισμού ποντοπόρων πλοίων αλλά και διαστημικές εφαρμογές, και την Dasteri SA, η οποία δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό και την παραγωγή εξαρτημάτων για ηλεκτρικά φωτιστικά τεχνολογίας Led που χρησιμοποιούνται στον φωτισμό δημόσιων χώρων και στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Και οι δύο εταιρείες ήδη έχουν έντονη παρουσία στις διεθνείς αγορές και επιδιώκουν την επέκτασή τους, αξιοποιώντας, μεταξύ άλλων, τα εργαλεία που τους προσφέρει η ελληνική πολιτεία, όπως οι στοχευμένες επιχειρηματικές αποστολές.

Στην Αλεξανδρούπολη, ο κ. Φραγκογιάννης απευθύνθηκε και σε μέλη του Συνδέσμου Βιομηχάνων-Βιοτεχνών Έβρου και τους παρουσίασε το πρόγραμμα, τους στόχους και τα εργαλεία της οικονομικής διπλωματίας, όπως αυτά καταγράφονται συστηματικά πλέον στο ετήσιο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας. Με τους εκπροσώπους των περίπου 30 επιχειρήσεων που συμμετείχαν στη συνάντηση, ο τέως υφυπουργός είχε την ευκαιρία να συζητήσει δυνατότητες προώθησης της επιχειρηματικότητας του νομού Έβρου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *