Γλύκας κατά ΠΑΣΟΚ και Μίνας Βαλυράκη: “Ακατανόητη και αντιδημοκρατική η απόσυρση της υποψηφιότητάς μου” – Οι αιχμές για Κωνσταντοπούλου

Για αντιδημοκρατική πρακτική κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ και τη Μίνα Βαλυράκη ο δικηγόρος Γιάννης Γλύκας αναφορικά με την απόσυρση της υποψηφιότητας του από την Επιτροπή Ψηφοδελτίων του κόμματος για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. 


Όπως έγινε γνωστό, η Επιτροπή Ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος λόγω εμπλοκής του ως αντιδίκου στην υπόθεση του Σήφη Βαλυράκη.

Ο κ. Γλύκας σε ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζει ακατανόητη, παράλογη και αντιδημοκρατική την απόφαση της Χαριλάου Τρικούπη ενώ αφήνει αιχμές και σε βάρος της Μίνας Βαλυράκη που σε δήλωσή της επικαλέστηκε τον Ανδρέα Παπανδρέου λέγοντας ότι η σύζυγος του αείμνηστου Σήφη Βαλυράκη επέλεξε για συνήγορο τον κατήγορο του Ανδρέα Παπανδρέου κ. Νίκο Κωνσταντόπουλο.

Ο κ. Γλύκας αναφέρεται επίσης και στην Ζωή Κωνστασντοπούλου λέγοντας ότι η δήλωσή της περί «σκανδαλώδους αποφυλάκισης των κατηγορουμένων» θα έχει νομικές συνέπειες και καταλήγει λέγοντας ότι η υποψηφιότητα του εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι ενόχλησε πολλούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:


«Διανύοντας το 27 έτος της επαγγελματικής μου πορείας πάντοτε διάφανα και κρυστάλλινα δεν περίμενα ποτέ ότι θα έφτανε η ώρα να χρειάζεται να «απολογηθώ» επειδή έκανα τη δουλειά μου!


Με έκπληξη και περισσή απορία ενημερώθηκα για την απόφαση της Επιτροπής Ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ με την οποία η υποψηφιότητά μου στις εκλογές της 25/06/2023 θεωρείται ως μη ισχύουσα, λόγω της συμμετοχής μου ως Συνηγόρου Υπερασπίσεως στην υπόθεση Βαλυράκη. Απόφαση ακατανόητη , παράλογη , αντιδημοκρατική, προσβλητική για κάθε Δικηγόρο μαχόμενο, για κάθε υπερασπιστή.

Ο απόλυτος σεβασμός στη μνήμη και το έργο του Σήφη Βαλυράκη είναι δεδομένος από πλευράς μου, όπως και κάθε δημοκράτη που σέβεται την πολιτική διαδρομή του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, κάποιοι λησμονούν ότι ο Δικηγόρος αποτελεί Συνταγματικά κατοχυρωμένη θεσμική ιδιότητα και ως συνήγορος υπερασπίσεως είμαι ταγμένος στο υπερασπιστικό μου καθήκον όπως ορίζουν το Σύνταγμα, ο Κώδικας περί Δικηγόρων και η Ποινική Δικονομία. Ουδέποτε επέλεξα τους εντολείς μου με πολιτικά ή άλλα κριτήρια αλλά πάντοτε με γνώμονα την νομική μου υποχρέωση ως συνήγορος υπερασπίσεως παρέχοντας υψηλής ποιότητας νομικές υπηρεσίες.

Οφείλω να πληροφορήσω την «καταγγέλουσα» αλλά και όποιον/α υιοθετεί αυτές τις απόψεις ότι το δικαίωμα υπεράσπισης είναι ιερό για κάθε κατηγορούμενο όπως και το Δικαίωμα σε Δίκαιη Δίκη και ο σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας ! Βέβαια κάποιοι/ες σε άλλες περιπτώσεις «χρησιμοποιούν» αυτές τις πανανθρώπινες αξίες κατά το δοκούν και στην περίπτωση αυτή τις ξεχνούν!


Διάβασα με προσοχή την καταγγελία της κας Βαλυράκη ! Μου έκανε εντύπωση η αναφορά δυο φορές στον Ανδρέα Παπανδρέου! Προφανώς στην περίπτωση του (αναφαίρετου) δικαιώματος της επιλογής συνηγόρων της υποστήριξης κατηγορίας στην υπόθεση του αείμνηστου Σηφη Βαλυράκη δεν έπαιξε κανένα ρόλο η επιλογή ως συνηγόρων ..τον εκ των κατηγόρων του Ανδρέα Παπανδρέου κ. Νίκο Κωσταντόπουλo (Εισαγγελέας στη Δίκη ) και μέλους της οικογένειας του. Προφανώς στην επιλογή δεν είχε καμμία σημασία η ιστορία και ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Όσον αφορά δε στην αναφορά της κ. Κωνσταντοπούλου για το πρόσωπό μου σε δημόσια τοποθέτησή της ότι: «ο συγκεκριμένος συνήγορος διαδραμάτισε συγκεκριμένο ρόλο στην σκανδαλώδη αποφυλάκιση των κατηγορουμένων», αυτή εκφεύγει της όποιας πολιτικής αντιπαράθεσης και του πολιτικού λόγου, με ότι συνέπειες μπορεί να σημαίνει αυτό για περαιτέρω νομικές ενέργειες! Θα κληθεί να εξηγήσει ποινικά και πειθαρχικά τι εννοεί! Αλλά και για το ρόλο του συνηγόρου και το υπερασπιστικό καθήκον ! Αυτονόητα οι «καρδούλες» δεν θα διαδραματίσουν κάποιο ρόλο ..ούτε οι επικοινωνιακές μεταστροφές !

Είναι προφανής η προσπάθεια εργαλειοποίησης από συγκεκριμένους κύκλους της υποψηφιότητας μου στην Α’ Πειραιά! Μια υποψηφιότητα που εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι ενόχλησε πολλούς. Μια υποψηφιότητα όμως που γνώμονα είχε μόνο την προσφορά και όχι την διεκδίκηση βουλευτικής έδρας (τελευταία τιμητική για μένα θέση) !

Ήμουν και θα είμαι πάντα υπερασπιστής, μαχόμενος».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *