Εκλογές 2023 – Βορίδης: «Το μείζον δεν είναι οι Σπαρτιάτες, αλλά ότι η ΝΔ έχει αυτοδύναμη κυβέρνηση, μου αρέσει η καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ»

 

Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Μάκης Βορίδης κλήθηκε να σχολιάσει στο Mega τα exit poll για τις εκλογές που δείχνουν ότι το κόμμα Σπαρτιάτες που στήριξε ο Ηλίας Κασιδιάρης μπαίνουν στη νέα βουλή, καθώς παίρνουν από 4% έως 6%.


Ο Μάκης Βορίδης ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν είναι το μείζον ζήτημα, διότι μείζον ζήτημα είναι ότι υπάρχει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ και ένα νέο πολιτικό σκηνικό.

«Μείζον ζήτημα είναι ότι υπάρχει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ και ένα νέο πολιτικό σκηνικό και όχι οι Σπαρτιάτες».

Όταν ρωτήθηκε αν του αρέσει που βλέπει ένα τέτοιο κόμμα όπως οι Σπαρτιάτες στη Βουλή είπε με νόημα: «Μου αρέσει η καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ. Τι να μου αρέσει αν είναι οι Σπαρτιάτες στη Βουλή;».

Ο Μάκη Βορίδης υπεραμύνθηκε και της απόφασης της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη να περάσει νομοσχέδιο που έκλεινε τον δρόμο του καταδικασμένου για εκληματική οργάνωση, Ηλία Κασιδιάρη από το να κατέβει στις εκλογές με δικό του κόμμα και τόνισε ότι η σχετική διάταξη δεν ήθελε να αποκλείσει ιδεολογίες, αλλά καταδικασμένους για εκληματική οργάνωση και πέτυχε τον σκοπό της.


«Ποτέ η φιλοσοφία της νομοθεσίας δεν ήταν να αποκλείσει κόμματα με ιδεολογικά χαρακτηριστικά. Το έχω πει όχι μια, αλλά 35 φορές στη Βουλή. Δεν θέλαμε να αποκλείσουμε κόμματα με ιδεολογικά χαρακτηριστικά, διότι υπήρχε μια ευαισθησία που προερχόταν από την αριστερά. μκομμα με ιδειολκογικά χαρακτηριστιά. Το εχω πει 35 φορες στη Βουλή. Λέγαμε ότι εκείνο που δεν πρέπει να γίνει είναι να καταστήσουμε τους δικαστές κριτές ιδεολογικού περιεχομένου. Δεν το ήθελε αυτό η κυβέρνηση, δεν το ήθελε κανένας. Θέλαμε να μην συμμετέχουν στις εκλογές καταδικασμένοι για εκληματική οργάνωση. Όχι να μην συμμετέχει ο καθένας ιδεολογικά. Η διάταξη το πέτυχε αυτό».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *