Εκλογές 2023: Η Καλλιόπη Σπανού παρέδωσε τα τελικά αποτελέσματα στον Κώστα Τασούλα

Τον πίνακα με τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα της 25ης Ιουνίου, επέδωσε λίγο πριν τις 09:30 το πρωί, στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού.


Μετά τη σύντομη συνάντησή τους στο Μέγαρο της Βουλής, ο κ. Τασούλας μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να επιδώσει τα εκλογικά αποτελέσματα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Τα επόμενα βήματα της διαδικασίας

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ως αρχηγό του κόμματος που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στη νέα Βουλή, προκειμένου να τον διορίσει πρωθυπουργό και να του αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Αργότερα, στις 13:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αύριο, Τρίτη 27 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθούν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής των υπουργείων.


Την Τετάρτη 28 Ιουνίου θα συνεδριάσει το νέο υπουργικό συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας. Την επόμενη ημέρα, την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Την ερχόμενη Δευτέρα 3 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των βουλευτών που εξελέγησαν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ενώ την επόμενη ημέρα, Τρίτη 4 Ιουλίου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για τον πρόεδρο της Βουλής και να ορκιστούν οι αντιπρόεδροι του Κοινοβουλίου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *