Κύπρος: Σε αργία ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος – Είχε κριθεί ένοχος για απόπειρα βιασμού σε 16χρονη

Να θέσει σε αργία τον 85χρονο Μητροπολίτη Κιτίου, Χρυσόστομο, αποφάσισε με σημερινή της συνεδρίαση η Ιερά Σύνοδος της Κύπρου μετά την πρωτόδικη καταδίκη του σε 12μηνη φυλάκιση με αναστολή, για απόπειρα βιασμού 16χρονης, πράξη που είχε λάβει χώρα πριν από τέσσερις δεκαετίες.


Η αργία θα ισχύει μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που έχει κάνει ο Μητροπολίτης και σε περίπτωση τελεσίδικης καταδίκης του, αναμένεται να εξεταστεί η επιβολή ποινής καθαίρεσης. Επί του παρόντος, απαγορεύεται να ιερουργεί, περικόπτεται η μισθοδοσία του και του γίνεται έξωση από τη Μητρόπολη όπου κατοικεί.

Έξω από την Αρχιεπισκοπή είχαν συγκεντρωθεί σήμερα δεκάδες πολίτες ζητώντας από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου την καθαίρεση του Χρυσόστομου, ο οποίος έχει καταγγελθεί και από άλλες γυναίκες για ασέλγεια και απόπειρες βιασμού στο γραφείο του στη Μητρόπολη. Η γυναίκα που τον κατήγγειλε οδηγώντας στη καταδίκη του, ήταν 16 ετών όταν τον είχε επισκεφθεί για να ζητήσει βοήθεια λόγω του θανάτου του πατέρα της. Σύμφωνα με τα όσα κατατέθηκαν στο Δικαστήριο, ο Μητροπολίτης, επιχείρησε να τη βιάσει μέσα στο γραφείο του.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *