Δικογραφίες σε βάρος 13 ατόμων για τις κλοπές σε φαρμακεία

Την εξιχνίαση 15 περιπτώσεων κλοπής, τετελεσμένων και σε απόπειρα, που καταγγέλθηκαν από τις αρχές του έτους σε φαρμακεία και σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Όπως έγινε γνωστό, σχηματίστηκαν πέντε ξεχωριστές δικογραφίες από διάφορα τμήματα ασφαλείας της πόλης σε βάρος συνολικά 13 ατόμων, με τη συνολική αξία των κλοπιμαίων να ξεπερνά τις 7.400 ευρώ.


Η πρώτη δικογραφία αφορά 44χρονο (ημεδαπό) για απόπειρα κλοπής και κλοπή από φαρμακείο στην περιοχή της Ευκαρπίας, τον Ιανουάριο, με τη λεία του να περιλαμβάνει 600 ευρώ. Ο ίδιος συνελήφθη χθες το μεσημέρι για κλοπή από εμπορικό κατάστημα στην Πυλαία, ενώ από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι την ίδια ημέρα προέβη σε δύο ακόμη κλοπές από εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της πόλης.

Όσον αφορά τη δεύτερη δικογραφία, στρέφεται κατά δύο γυναικών (ημεδαπές), ηλικίας 50 και 39 ετών, οι οποίες τον Ιανουάριο, αφαίρεσαν με τη μέθοδο της απασχόλησης από φαρμακείο της Καλαμαριάς προϊόντα συνολικής αξίας 1.667 ευρώ.
Προϊόντα αξίας άνω των 900 ευρώ κατηγορείται ότι αφαίρεσε 32χρονος (αλλοδαπός) που περιλαμβάνεται στην τρίτη δικογραφία. Με την μέθοδο της απασχόλησης, ο ίδιος «χτύπησε» τον Φεβρουάριο φαρμακείο στην Καλαμαριά, ενώ από κοινού με συνεργό του (32 ετών) άρπαξε με την ίδια μέθοδο προϊόντα από φαρμακείο στην περιοχή της Ανάληψης.

Κατά τριών γυναικών (ημεδαπές, 33, 40 και 25 ετών) που με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από το Φεβρουάριο προϊόντα αξίας 80 ευρώ από φαρμακείο στον Εύοσμο, στρέφεται η τέταρτη δικογραφία.

Τις περισσότερες κλοπές και με τη μεγαλύτερη αξία κλοπιμαίων- άνω των 4.000 ευρώ,  φαίνεται πως τέλεσαν πέντε γυναίκες (ημεδαπές, ηλικίας 15 έως 47 ετών) που περιλαμβάνονται στην τελευταία δικογραφία. Οι ίδιες, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της απασχόλησης, κατηγορούνται ότι αφαίρεσαν προϊόντα από συνολικά εννέα φαρμακεία (εκ των οποίων μία σε απόπειρα) στις περιοχές της Καλαμαριάς, της Ν. Ραιδεστού και της Χαριλάου.


Οι παραπάνω δικογραφίες θα υποβληθούν στον εισαγγελέα πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *