Basalt: Το νέο Coupe SUV της Citroen που βασίζεται στην αρχιτεκτονική Smart Car

Η Citroen έκανε τα πρώτα αποκαλυπτήρια του Basalt Vision.  Σχεδιαστικά έχει κοινά σημεία με τα άλλα αυτοκίνητα της Citroen που είναι διαθέσιμα στην Ευρώπη.


Το μπροστινό μέρος μοιάζει πολύ με το Citroen New C3 Aircross, έχοντας μεγάλους αεραγωγούς και λεπτά LED φώτα ημέρας. Στο πλάι τα φτερά έχουν πλαστική επένδυση για έξτρα προστασία και σκουρόχρωμες ζάντες αλουμινίου, ενώ στο πίσω μέρος δεσπόζουν τα LED φώτα σε σχήμα C.

Η Citroen ήταν αποκαλυπτική για το εξωτερικό, όχι όμως και για το εσωτερικό. Η γαλλική μάρκα δεν δημοσίευσε εικόνες, αλλά αναμένουμε πως το Basalt θα δανειστεί τεχνολογίες και συστήματα από άλλα αυτοκίνητα της Citroen. Επίσης, προτεραιότητα για την καμπίνα του νέου γαλλικού Coupe SUV αναμένεται να είναι η παροχή άνεσης και ευρυχωρίας.

Η Citroen υπογράμμισε πως το Basalt βασίζεται στην αρχιτεκτονική Smart Car, αλλά η εταιρεία δεν εμβάθυνε σε λεπτομέρειες σχετικά με τις επιλογές των συστημάτων μετάδοσης κίνησης. Όλα δείχνουν πως ο δημοφιλής τούρμπο βενζινοκινητήρας 1,2 λίτρων θα βρίσκεται κάτω από το καπό, προσφέροντας 110 άλογα, ενώ την ίδια ώρα υπάρχουν φήμες για μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, η οποία θα κυκλοφορήσει το 2025.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *