Renault: Καμουφλαρισμένο το νέο Scenic E-Tech Electric

Ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη του υδρογονοκίνητου Scenic Vision, η Renault μας συστήνει το νέο Scenic E-Tech Electric, επίσης σε πρωτότυπη μορφή και ντυμένο με καμουφλάζ, το οποίο παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του ChangeNOW στο Παρίσι. 


Το αυτοκίνητο θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου, στις 4 Σεπτεμβρίου. Πάντως η εξωτερική του εικόνα δείχνει λιγότερο φουτουριστική, σε σύγκριση με το Scenic Vision.

Τεχνικά χαρακτηριστικά δε δόθηκαν στη δημοσιότητα, ενώ να υπενθυμίσουμε ότι το Scenic Vision χρησιμοποιούσε ηλεκτροκινητήρα 160 kW που προέρχονταν από το νέο Megane E-Tech Electric, ελαφρύτερη, μικρότερη και ανακυκλώσιμη μπαταρία χωρητικότητας 40 kWh και κυψέλες καυσίμου ισχύος 15 kW που λειτουργούσαν με υδρογόνο για την επαναφόρτιση σε μεγάλες διαδρομές, ώστε να επεκτείνει την αυτονομία του, καλύπτοντας αποστάσεις έως και 800 χλμ.

Σύμφωνα με τη Renault τώρα βλέπουμε το δεύτερο στάδιο στην ανάπτυξη ενός επερχόμενου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου παραγωγής της κατηγορίας C. Mέχρι το 2030 η Renault σκοπεύει η γκάμα της στην Ευρώπη να απαρτίζεται αποκλειστικά από ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ ήδη έχει μπει στην πρίζα με τα Twingo, ZOE και με το νέο Megane E-Tech Electric.

Οι τεχνικοί της Renault κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα βγουν για δοκιμές σε δημόσιους δρόμους με προ-παραγωγής Scenic E-Tech Electric, όπως απαιτεί η διαδικασία ανάπτυξης κάθε νέου μοντέλου.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *