Nissan: Ρεκόρ στις πωλήσεις ηλεκτρικών

Το φράγμα του ενός εκατομμυρίου πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε παγκόσμια κλίμακα, έσπασε η Nissan. 


Τη μερίδα του λέοντος φυσικά κατακτά το Leaf, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Nissan, που παρουσιάστηκε το 2010, με τις δύο γενιές του να έχουν πουλήσει περισσότερες 650.000 μονάδες σε 50 χώρες παγκοσμίως.

Ενδεικτικό της επιτυχίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Nissan και της διείσδυσης σε όλες τις αγορές, είναι πως το μεγαλύτερο μερίδιο των πωλήσεων το κατέχει η ευρωπαϊκή αγορά, με 320.000 μονάδες, ξεπερνώντας  και την εσωτερική, ιαπωνική αγορά με 230.000 μονάδες.

Από το 2022 η γκάμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Nissan πλαισιώνεται από το τετρακίνητο crossover Ariya και το επαγγελματικό mini-Van, Sakura. To Ariya εξοπλίζεται με ένα καινοτόμο σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE, που ελέγχει συνεχόμενα την κατανομή ροπής μεταξύ των δύο ηλεκτρικών μοτέρ στον μπροστινό και πίσω άξονα και ουσιαστικά έχει τη δυνατότητα να ελέγχει ανά πάσα στιγμή τη ροπή που μεταδίδεται σε κάθε τροχό.

To Sakura είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Nissan στην κατηγορία των mini ηλεκτρικών αυτοκινήτων και προορίζεται για την ιαπωνική αγορά. Προσφέρει ικανοποιητικούς εσωτερικούς χώρους για το μέγεθός του και αυτονομία που δεν προβληματίζει στις καθημερινές μεταφορές.


Στόχος της ιαπωνικής εταιρείας είναι να λανσάρει 19 ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2030, επεκτείνοντας την γκάμα της σε περισσότερες κατηγορίες, ενώ από το 2028 στοχεύει να κατασκευάζει η ίδια τις μπαταρίες που θα τοποθετεί στα ηλεκτρικά της μοντέλα.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *