Ανανέωση για τη Lancia Ypsilon 

Σε ανανέωση του μικρού του αυτοκινήτου πόλης του Ypsilon προχώρησε η Lancia, λίγους μήνες πριν την παρουσιαση του νέου ηλεκτρικού μοντέλου μέσα στο 2024.


Πλέον, η Ypsilon διατίθεται σε τρεις εκδόσεις, Gold, Platinum και EcoChic LPG, με την τελευταία, όπως λέει και το όνομά της να συνδυάζεται με κινητήρα διπλού καυσίμου (βενζίνη-υγραέριο).

Η απλοποίηση της γκάμας είναι προφανής, καθώς οι 5 υπάρχουσες εκδόσεις «μετατρέπονται» σε δύο: Η τωρινή Silver γίνεται Gold και η Gold «αναβαθμίζεται» σε Platinum. Ασφαλώς δεν πρόκειται για απλή αναβάθμιση ονομασιών, αλλά και εξοπλισμού, ενσωματώνοντας στοιχεία που μέχρι τώρα ήταν προαιρετικά διαθέσιμα.

Η έκδοση Gold εμπλουτίζεται με τροχούς Style 15 ιντσών και ηλεκτρικούς καθρέφτες, παρουσιάζοντας μια αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων με στόχο να τους κάνει πιο κομψούς. Στην έκδοση Platinum, ωστόσο, συναντά κανείς ζάντες αλουμινίου, πίσω προφυλακτήρα στο ίδιο χρώμα με το αμάξωμα, χρωμιωμένη εξάτμιση, φιμέ τζάμια, πίσω κάμερα και αισθητήρες παρκαρίσματος, αλλά και επενδύσεις καθισμάτων από ένα καινοτόμο και βιώσιμο το οποίο προέρχεται από την ανακύκλωση του πλαστικού που συλλέγεται στη Μεσόγειο.

Η οθόνη αφής 7 ιντσών προσφέρει αυξημένη συνδεσιμότητα, με ασύρματο Android Auto και Apple CarPlay, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει ασύρματος φορτιστής.


Αμφότερες οι εκδόσεις χρησιμοποιούν ήπια υβριδικό κινητήριο σύνολο 12V, έχοντας ως βάση τον 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,0 L που αποδίδει 70 PS και συνοδεύεται από ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία λιθίου. Από την άλλη πλευρά, η έκδοση διπλού καυσίμου EcoChic LPG διαθέτει κινητήρα 1,2 L ίδιας απόδοσης.


Η Lancia αναφέρει ότι με τη χρήση του υγραερίου, επιτυγχάνεται οικονομία καυσίμου που αγγίζει το 45% σε σχέση με τον αντίστοιχο βενζινοκινητήρα, κάτι που αντιστοιχεί σε περίπου 700 ευρώ το χρόνο για μια μέση απόσταση 15.000 km.

Η τιμή της νέας υβριδικής Lancia Ypsilon στην Ιταλία ξεκινά από 17.650 ευρώ, ενώ για την LPG έκδοση «ανεβαίνει» στις 20.900 ευρώ. 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *