Περιφέρεια Αττικής: Εκδήλωση για τη συμβολή της ΕΕ – Νιόβη Ρίγκου: Η ψήφος μας στις 9 Ιουνίου πρέπει να πάει σε ανθρώπους που πιστεύουν στα ευρωπαϊκά ιδεώδη

Η ψήφος μας στις ευρωεκλογές πρέπει να πάει σε ανθρώπους που πιστεύουν στα ευρωπαϊκά ιδεώδη και είναι έτοιμοι να τα υπερασπιστούν, καθώς ο ρόλος τους είναι και θα είναι εξαιρετικά σημαντικός, δήλωσε η επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα Νιόβη Ρίγκου στη διάρκεια εκδήλωσης για την συμβολή της ΕΕ στην περιφέρεια της Αττικής που διοργανώθηκε από την Αντιπροσωπεία της Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε συνεργασία με την περιφέρεια Αττικής.


Στο ίδιο πνεύμα και ο χαιρετισμός του επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Κώστα Τσουτσοπλίδη, ο οποίος είπε ότι πρέπει να διαφυλάξουμε τα τρία μεγάλα επιτεύγματα της ΕΕ την ειρήνη, τη δημοκρατία και την ευημερία. Η ψήφος μας στις 9 Ιουνίου, πρόσθεσε πρέπει να είναι μια υπεύθυνη πολιτική πράξη για τη θωράκιση της ΕΕ την επόμενη πενταετία.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μαζί με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και με τις εθνικές κυβερνήσεις των κρατών μελών, παράγουν νομοθετικό έργο επί των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο αφορά όλους τους κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γι’ αυτό: Αξιοποιήστε την ψήφο σας», είπε η κ. Ρίγκου στην ανοιχτή εκδήλωση που έγινε στο πλαίσιο της Attica Green Expo για ενημέρωση και συζήτηση με τους πολίτες. Πρόκειται για την 13η και τελευταία από τις εκδηλώσεις που έγιναν σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας, αυτή τη φορά στην Αττική με κύριο θέμα «την κλιματική αλλαγή και την αστική ανθεκτικότητα».

Όπως είπε η επικεφαλής της Αντιπροσωπείας, πέρυσι για πρώτη φορά η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα αποφάσισε να προσφέρει την στήριξη της στην Attica Green Expo και φέτος βρισκόμαστε εδώ, αναβαθμίζοντας τη συμμετοχή μας, αναγνωρίζοντας τη συμβολή της πρώτης έκθεσης αποκλειστικά αφιερωμένης στο περιβάλλον στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων σε περιβαλλοντικά θέματα.


Αναφερόμενη στην έμπρακτη συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη μεγαλύτερη πληθυσμιακά περιφέρεια της Ελλάδας, μαζί με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, μίλησε ενδεικτικά για μερικά από τα έργα που έγιναν στην Περιφέρεια Αττικής με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση: η ολοκλήρωση του κτιριακού συγκροτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης, το Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, η αποπεράτωση και ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων του Ωδείου Αθηνών, οι εργασίες δομικής αποκατάστασης και συντήρησης του ναού του Ολύμπιου Διός στην Αθήνα και του αρχαιολογικού χώρου της Ελευσίνας.


Η εκδήλωση περιελάμβανε τρεις θεματικές ενότητες:

Τις πολιτικές και την έμπρακτη συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Περιφέρειες και το διακύβευμα των Ευρωπαϊκών εκλογών, για τα οποία μίλησαν η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Νιόβη Ρίγκου και ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κώστας Τσουτσοπλίδης

Την Aναπτυξιακή Στρατηγική της Περιφέρειας Αττικής, για την οποία μίλησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς και η υπεύθυνη θεσμικών σχέσεων Ελλάδας και Κύπρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Μαριάννα Ναθαναήλ.

Την κλιματική αλλαγή και την αστική ανθεκτικότητα, με ομιλητές τον Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέα Ευθυμίου, τον Δήμαρχο Φυλής και Πρεσβευτή του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το κλίμα Χρήστο Παππού, τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας και Αναπληρωτή Πρόεδρο του Συμβουλίου Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκο Θωμαΐδη, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Ασπροπύργου και Γραμματέα της Παν/νιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων ΟΤΑ “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ” Παναγιώτη Γρηγοράκο και την συνεργάτη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το κλίμα Κωνσταντίνα Σιούντρη.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *