Ο Νίκος Χαρδαλιάς έθεσε εκτός Περιφερειακής Ομάδας τον Μανώλη Σφακιανάκη για τις δηλώσεις του για την δολοφονία της 28χρονης στους Αγίου Αναργύρους: «Δεν συνάδουν με την ηθική και τις αξίες μου»

Ο επικεφαλής της Περιφέρειας Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς κινητοποιήθηκε άμεσα και έθεσε εκτός Περιφερειακής Ομάδας τον Μανώλη Σφακιανάκη για τις δηλώσεις του για την δολοφονία της 28χρονης στους Αγίου Αναργύρους.


Ο Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε σε δήλωσή του ότι τα όσα είπε ο Μανώλης Σφακιανάκης δεν συνάδουν με την ηθική, τις αξίες του και τον τρόπο που οφείλουν να λειτουργούν οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας.

Αναλυτικά η δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά:

Το δικαίωμα στην κοινωνικότητα και στην ελεύθερη έκφραση της προσωπικότητας είναι αδιαπραγμάτευτα. Αλίμονο αν στην Ελλάδα του 2024 πρέπει να σκεφτόμαστε πώς και πότε θα εκφράσουμε δημόσια τη χαρά ή τη λύπη μας. Δηλώσεις και νοοτροπίες με έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας και ενσυναίσθησης, που βρίσκονται έξω από κάθε πλαίσιο ηθικών αξιών και θεσμικής τάξης, θα με βρίσκουν πάντα απέναντι.

Και σε καμία περίπτωση δεν  μπορούν να γίνουν άλλοθι στην ευθύνη της πολιτείας να προστατεύει την ανθρώπινη ζωή.


Η δημόσια τοποθέτηση του κ. Μανώλη Σφακιανάκη για τη δολοφονία της 28χρονης γυναίκας στους Αγίους Αναργύρους δεν συνάδει, σε καμία περίπτωση, με την ηθική μου, τις αρχές και τις αξίες μου, ούτε με τον τρόπο με τον οποίο οφείλουν να λειτουργούν όλοι οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας.


Ως εκ τούτου, με τις δηλώσεις αυτές ο κ. Μανωλης Σφακιανάκης έθεσε εαυτόν εκτός της παράταξης “Αττική Μπροστά” και από σήμερα παύει να αποτελεί μέλος της Περιφερειακής ομάδας μας.

Και κάτι ακόμα! Τα θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας να γνωρίζουν πως είμαστε δίπλα τους. Χωρίς περιστροφές, χωρίς “ναι μεν αλλά”, χωρίς αστερίσκους. Δέσμευσή μας να κάνουμε από πλευράς μας ό,τι είναι δυνατόν για να μην υπάρξει άλλη Κυριακή, άλλη Ελένη, άλλη Γεωργία, άλλη Ερατώ, άλλη Γαρυφαλλιά… Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της Κυριακής Γρίβα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *