Μανώλης Σφακιανάκης: Η πρώτη αντίδραση μετά την διαγραφή του από την Περιφέρεια Αττικής από τον Νίκο Χαρδαλιά για τις δηλώσεις του για την 28χρονη που δολοφονήθηκε στους Αγίους Αναργύρους

Ο Μανώλης Σφακιανάκης πήρε για πρώτη φορά θέση μετά τη σημερινή διαγραφή του από τον Νίκο Χαρδαλιά από τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά» και την Περιφέρεια Αττικής ύστερα από το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για την άτυχη Κυριακή πουη δολοφονήθηκε με άγριο τρόπο από τον πρώην σύντροφό της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.


Λίγες ώρες μετά τη διαγραφή που ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς, ο Μανώλης Σφακιανάκης επανήλθε με ανάρτηση στα social media και τόνισε μεταξύ άλλων πως «είμαι υπέρ της αλήθειας όσο και αν πειράζει κάποιους».

«Μας αρέσουν τα challenges, είμαστε Υδροχόοι, γεννημένοι για να ξαναγεννιόμαστε από τις στάχτες μας. Το έχω κάνει πολλές φορές στη ζωή μου. Η άποψή μου ήταν και είναι μία χρόνια τώρα. Όταν σε μια σχέση υπάρχει χωρισμός και μετά υπάρχει το πικάρισμα και ο αντιπερισπασμός μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα τα αποτελέσματα δεν είναι καλά. Αυτό το πιστεύω, το έχω δει, το έχω διαχειριστεί σε εκατοντάδες περιπτώσεις» λέει μεταξύ άλλων σε βίντεο που ανέβασε στα social media.

Επίσης τονίζει πως «όταν δύο άνθρωποι έχετε μία σχέση και χωρίζετε, όταν γράφει ο ένας κι ο άλλος στα κοινωνικά δίκτυα “περνάω καλά”, αυτός που δεν περνάει καλά έχει θέμα. Κι όταν είναι ψυχικά άρρωστος κάνει πράγματα που δεν πρέπει».

«Καταδικάζω τον φόνο της Κυριακής, καταδικάζω την Ελληνική Αστυνομία, είμαι ενάντια στους φονιάδες και τους δολοφόνους, όμως είμαι υπέρ της αλήθειας κι αυτό είναι μια αλήθεια όσο κι αν πειράζει κάποιους. Εγώ θα την πω, όσο μεγάλο κι αν είναι το τίμημα. Είχα ένα τηλέφωνο από τον κύριο Χαρδαλιά ότι θα είμαι εκτός ομάδας. Το δέχτηκα, να είναι καλά», καταλήγει.


Η «καρατόμηση» από τον Νίκο Χαρδαλιά

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αντέδρασε άμεσα μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις Σφακιανάκη και με δήλωσή του τον έθεσε εκτός της Περιφέρειας Αττικής τονίζοντας ότι «η δημόσια τοποθέτηση του για τη δολοφονία της 28χρονης γυναίκας στους Αγίους Αναργύρους δεν συνάδει, σε καμία περίπτωση, με την ηθική μου, τις αρχές και τις αξίες μου, ούτε με τον τρόπο με τον οποίο οφείλουν να λειτουργούν όλοι οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας».


Η δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά:

«Το δικαίωμα στην κοινωνικότητα και στην ελεύθερη έκφραση της προσωπικότητας είναι αδιαπραγμάτευτα. Αλίμονο αν στην Ελλάδα του 2024 πρέπει να σκεφτόμαστε πώς και πότε θα εκφράσουμε δημόσια τη χαρά ή τη λύπη μας. Δηλώσεις και νοοτροπίες με έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας και ενσυναίσθησης, που βρίσκονται έξω από κάθε πλαίσιο ηθικών αξιών και θεσμικής τάξης, θα με βρίσκουν πάντα απέναντι. Και σε καμία περίπτωση δεν  μπορούν να γίνουν άλλοθι στην ευθύνη της πολιτείας να προστατεύει την ανθρώπινη ζωή.
Η δημόσια τοποθέτηση του κ. Μανώλη Σφακιανάκη για τη δολοφονία της 28χρονης γυναίκας στους Αγίους Αναργύρους δεν συνάδει, σε καμία περίπτωση, με την ηθική μου, τις αρχές και τις αξίες μου, ούτε με τον τρόπο με τον οποίο οφείλουν να λειτουργούν όλοι οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας.

Ως εκ τούτου, με τις δηλώσεις αυτές ο κ. Μανωλης Σφακιανάκης έθεσε εαυτόν εκτός της παράταξης “Αττική Μπροστά” και από σήμερα παύει να αποτελεί μέλος της Περιφερειακής ομάδας μας.

Και κάτι ακόμα! Τα θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας να γνωρίζουν πως είμαστε δίπλα τους. Χωρίς περιστροφές, χωρίς “ναι μεν αλλά”, χωρίς αστερίσκους. Δέσμευσή μας να κάνουμε από πλευράς μας ό,τι είναι δυνατόν για να μην υπάρξει άλλη Κυριακή, άλλη Ελένη, άλλη Γεωργία, άλλη Ερατώ, άλλη Γαρυφαλλιά…


Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της Κυριακής Γρίβα».

Οι πολύκροτες δηλώσεις

Καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή ο Μανώλης Σφακιανάκης μιλώντας για την δολοφονία της 28χρονης ανέφερε μεταξύ των άλλων… «Το έγκλημα το ώθησε η κοινωνική δικτύωση. Η κοπέλα ήταν χαρούμενη και ευτυχισμένη, το έβγαζε προς τα έξω».

Προσπάθησε κατά κάποιον τρόπο να δικαιολογήσει τον γυναικοκτόνο και μίλησε μόνο για τα ψυχιατρικά του προβλήματα λέγοντας πως «ο άλλος ήταν τρελός, ήταν σχιζοφρενής, ήταν stalker…».

«Εάν αυτά που λένε τα έχει γράψει, δυστυχώς έβγαζε προς τα έξω αυτό που ένιωθε. Τη γαλήνη. Η γαλήνη όμως αυτή, κάποιους ενοχλούσε. Όλα ήταν μηνύματα προς αυτόν», συνέχισε.

Σημείωσε μάλιστα ότι ακόμα και «Εκατό άτομα να είχε το Αστυνομικό Τμήμα, θα την εκτελούσε, τέλος. Το έγκλημα ήταν για μένα αναπόφευκτο».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *