Στα χέρια της ΕΛΑΣ και το τελευταίο μέλος της σπείρας με τις 24 κλοπές

Βάσει εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του από τον ανακριτή Πατρών, συνελήφθη στην Πάτρα από αστυνομικούς της Ασφαλείας ο τελευταίος της σπείρας των Ρομά που είχαν διαπράξει μια ληστεία και 24 διαρρήξεις και είχε εξαρθρωθεί πριν από λίγες ημέρες.


Αρχικά, είχαν συλληφθεί πέντε μέλη της, τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα που δρούσαν σε περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας, της Κορινθίας και της Αιτωλοακαρνανίας, δυο από τους οποίους προσπάθησαν να διαφύγουν χτυπώντας τους αστυνομικούς με χέρια και πόδια. Όλοι κατηγορούνται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία κατά συναυτουργία, διακεκριμένη περίπτωση κλοπών και απάτη με υπολογιστή και ο τελευταίος συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών που διέταξε να κρατηθεί ως την απολογία του.

Από τον Δεκέμβριο του 2022, τα μέλη της σπείρας είχαν διαπράξει μια ληστεία με θύμα έναν ηλικιωμένο που χτύπησαν μέσα στο σπίτι του στην Πάτρα και του άρπαξαν 500 ευρώ, καθώς και 18 διαρρήξεις και έξι απόπειρες με λεία μετρητά ύψους 5.860 ευρώ και κοσμήματα αξίας 23.500 ευρώ. Με μια τραπεζική κάρτα που είχαν κλέψει, έκαναν ανέπαφες συναλλαγές κόστους 300 ευρώ σε διάφορα καταστήματα, ενώ είχαν οικειοποιηθεί και ένα φορτηγό.

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *