Ρέντη: Δικογραφία για εγκληματική οργάνωση – Σφίγγει ο κλοιός της ΕΛ.ΑΣ. για 25 άτομα

Σε σχηματισμό ποινικής δικογραφία για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης προσανατολίζεται η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας (ΥΑΒΑΧ), με αφορμή τα γεγονότα στου Ρέντη και την τραγική εξέλιξη με τον θανάσιμο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη από ναυτική φωτοβολίδα.


Ήδη οι δικαστικές αρχές έχουν ενημερωθεί προκειμένου να διαμορφωθεί το κατηγορητήριο για τον 18χρονο που έχει προφυλακιστεί με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Το κατηγορητήριο, τόσο για τον 18χρονο καθ’ ομολογία δράστη που έχει ήδη προφυλακιστεί, όσο και για κάθε άλλο πρόσωπο που εμπλέκεται και έχει ταυτοποιηθεί για συμμετοχή στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού, πρόκειται να αλλάξει και να μετατραπεί σε ανθρωποκτονία από απόπειρα ανθρωποκτονίας, μετά την τραγική εξέλιξη με τον θάνατο του αστυνομικού από την επίθεση που δέχτηκε στο Ρέντη.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και των άλλων εμπλεκομένων στα επεισόδια προκειμένου να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης για τα πρωτοφανή επεισόδια που οδήγησαν την Πολιτεία στη λήψη αυστηρών μέτρων για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας όπως η διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου κεκλεισμένων των θυρών, μια λέσχη ανά έμβλημα, ηλεκτρονικό εισιτήριο, κάμερες κ.ο.κ.

Στόχος ο σχηματισμός ποινικής δικογραφίας για εγκληματική οργάνωση. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου. Περισσότερα από 50 άτομα έχουν καταθέσει στη ΓΑΔΑ, με περίπου 25-30 από αυτούς να βρίσκονται στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. ως φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί στα επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου στο Ρέντη, με θύμα τον 31χρονο αστυνομικό, καθώς και σε συμμετοχή τους σε άλλα περιστατικά με οπαδικό υπόβαθρο. Εξετάζεται βίντεο και πληροφορίες για συμμετοχή τους και σε επεισόδια στο Βόλο.

Τα στοιχεία από τις καταθέσεις σχετίζονται με τα ευρήματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου ολοκληρώνεται η εξέταση για γενετικό υλικό και ίχνη πυρίτιδας σε πειστήρια κατασχεμένα από τα επεισόδια.


Η Εισαγγελία θα αποφασίσει ποτέ και για ποιους θα βγουν εντάλματα σύλληψης.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *