Δύο συλλήψεις για την επίθεση με δυναμίτη στο σπίτι αστυνομικού στα Χανιά

Στη σύλληψη δύο ατόμων προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, αφού τους ταυτοποίησε ως δράστες της επίθεσης με δυναμίτη σε διπλοκατοικία στη Νέα Χώρα, όπου ζει εν ενεργεία αστυνομικός και ο εν αποστρατεία πατέρας του. Πρόκειται για έναν 57χρονο και έναν 55χρονο.


Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, ήταν ο 57χρονος που υπέδειξε τον 55χρονο ως τον δράστη της τοποθέτησης του δυναμίτη τα ξημερώματα της Τετάρτης, στον χώρο στάθμευσης της διπλοκατοικίας.

Έχει επιβεβαιωθεί ότι κοντά στο σπίτι στάθμευσε αυτοκίνητο μάρκας OPEL με ψεύτικες όπως αποδείχθηκε πινακίδες, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από αυτούς απεικονίζονταν σε κάμερα ασφαλείας να αποβιβάζεται από το αυτοκίνητο, να τοποθετεί και να πυροδοτεί δυναμίτη στο αυτοκίνητο.

Από την πρώτη στιγμή η ΕΛΑΣ εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες το απόγευμα μια Χανιώτισσα ενημέρωσε την αστυνομία ότι εντόπισε αυτοκίνητο να κυκλοφορεί με τις πινακίδες που είχαν κλαπεί από το δικό της. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα και προσήγαγαν τους επιβαίνοντες, προκειμένου να υπάρχει ή όχι ταύτιση του αυτοκινήτου, με το OPEL που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Να υπενθυμίσουμε ότι από την έκρηξη καταστράφηκε το όχημα, ενώ σοβαρές υλικές ζημιές προκλήθηκαν στη μία από τις δύο μηχανές που ήταν σταθμευμένες στο ίδιο σημείο. Η δύναμη της έκρηξης ήταν τέτοια, που έσπασαν και τα τζάμια στην είσοδο της κατοικίας.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *