World RX: Ο Σεμπάστιαν Λεμπ θα τρέξει με ηλεκτρική Lancia Delta


Ο φοβερός Γάλλος εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο WRC, o Σεμπαστιάν Λεμπ, επιστρέφει στο World RX με Lancia Delta, όχι οποιαδήποτε Lancia Delta, όμως, αλλά την ηλεκτρική.
Μάλιστα, ο Λεμπ επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally cross της FIA, μετά από 5 χρόνια. Την τελευταία φορά, που αγωνίστηκε σε αυτό το πρωτάθλημα, ήταν το 2018.


Ο Λεμπ τον περασμένο Δεκέμβριο δοκίμασε την ηλεκτρική Lancia Delta, του άρεσε και αποφάσισε να πάρει μέρος στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα Rally Cross.
Στην “Ηλεκτρική Κατηγορία” ο Λεμπ θα πάρει μέρος με την ομάδα του Γκερλέν Σισερί. Μάλιστα, ο Σισερί θα είναι και team mate του Λεμπ. Η τετρακίνητη που θα οδηγήσουν διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες των 250 kW.

«Aνήκω σε μία γενιά, που μεγάλωσε βλέποντας τις Lancia Delta να κερδίζουν στα ράλι,» είπε ο Λεμπ. «Είναι φυσικό να έχω αδυναμία σ’ αυτό το αυτοκίνητο. Αλλά, όταν ο Γκερλέν (Σισερί) μου ζήτησε να επιστρέψω στο Rally Cross είπα, πως είναι τρελός! Τον περασμένο Δεκέμβριο δοκίμασα το αυτοκίνητο και με κέρδισε αμέσως, η δυναμική που είχε. Ανυπομονώ να αγωνιστώ με αυτό.»

«Είναι πραγματικά όνειρο για μένα, να έχω δύο αυτοκίνητα της ομάδας μου στο Word RX, και το ένα από τα δύο να το οδηγεί ο θρύλος των ράλι», είπε ο Σισερί.

Φέτος, ο πρώτος αγώνας της σεζόν είναι το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου στην πίστα Μονταλέγκρε, στη Πορτογαλία.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *