Volvo EX30: Έμπνευση από το Star Wars 

Η Volvo αντλεί έμπνευση για τον σχεδιασμό των οχημάτων της από τα ζώα. Για παράδειγμα, το πρόσωπο ενός λιονταριού ενέπνευσε το μπροστινό μέρος του XC90, δίνοντάς του ένα αγριεμένο κι επιβλητικό λουκ, όπως θα ταίριαζε σε ένα SUV του δικού του μεγέθους.


Για το EX30, το μικρότερο μοντέλο στην γκάμα της, η σουηδική εταιρεία επέλεξε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση, χρησιμοποιώντας το πρόσωπο -ή μάλλον το κράνος- ενός χαρακτήρα του Star Wars. Πιο συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος του τμήματος εξωτερικού σχεδιασμού, T. Jon Mayer, εμπνεύστηκε από το κράνος του κυνηγού κεφαλών, ‘Boba Fett’, πρωταγωνιστή της σειράς ‘The Book of Boba Fett’.

Επέλεξε το κράνος του συγκεκριμένου χαρακτήρα, πιστεύοντας ότι θα ταίριαζε τέλεια στο μικρότερο και φθηνότερο προϊόν της της Volvo. Δημιούργησε μάλιστα, μια δική του εκδοχή του κράνους, χρησιμοποιώντας την 3D εκτύπωση, προκειμένου να δώσει ζωή στο όραμά του για το EX30.

Τα «ζυγωματικά» του κράνους εκπροσωπούν τα μπροστινά φτερά του EX30, υποδεικνύοντας «τον δυναμισμό στο πλαϊνό μέρος του αυτοκινήτου,» όπως ανέφερε ο Mayer, ο οποίος μπήκε στην ομάδα της Volvo το 2011.

Η λεπτή μάσκα του κράνους ενέπνευσε τα κομψά φωτιστικά σώματα της μάσκας, τα οποία παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο Volvo Concept Coupe του 2013, σχεδιασμού επίσης του Mayer. Η χαρακτηριστική πλέον διάταξη εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη δεύτερη γενιά του XC90, κι έκτοτε έχει εφαρμοστεί σε όλα τα επόμενα μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *