Volvo: Ανακαλούνται XC40 στην Ελλάδα

Πρόγραμμα ανάκλησης για το XC40, ξεκινά η Volvo.


Η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά 219 XC40 με αριθμό πλαισίων 0200001 ως 0322274, και ημερομηνία παραγωγής από τον Οκτώβριο του 2022 έως το Δεκέμβριο του 2023.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία στα επηρεαζόμενα οχήματα υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστεί προσωρινή απώλεια λειτουργίας του πίσω αριστερού φωτός δείκτη κατεύθυνσης (φλας).

Στην περίπτωση που παρουσιαστεί αυτή η δυσλειτουργία, ο οδηγός θα λάβει προειδοποίηση μέσω της οθόνης οδήγησης (καντράν) και θα μπορεί να «διορθωθεί» απενεργοποιώντας και στη συνέχεια ενεργοποιώντας ξανά τη λειτουργία των φλας.

Διευκρινίζεται ότι μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν προσωπικά και εγγράφως μέσω email/επιστολής, ώστε να πραγματοποιήσουν ενημέρωση λογισμικού του αυτοκινήτου τους.


Αυτή η ενημέρωση μπορεί να γίνει εξ’ αποστάσεως, μέσω μιας ασύρματης ενημέρωσης “over-the-air” (OTA), που σημαίνει ότι δε χρειάζεται να επισκεφτούν έναν εξουσιοδοτημένο επισκευαστή Volvo.


Ωστόσο, εάν δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί η διαδικασία μέσω ΟΤΑ, οι ιδιοκτήτες μπορούν να προσέλθουν στον πλησιέστερο συνεργάτη του δικτύου εξουσιοδοτημένων επισκευαστών αυτοκινήτων Volvo ανά την Ελλάδα προκειμένου, και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση να πραγματοποιηθεί/ολοκληρωθεί η ενημέρωση λογισμικού.

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την Τεχνική Διεύθυνση και το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας Volvo Car Hellas στο τηλέφωνο 210-6241833 (ώρες λειτουργίας από 09:00 π.μ. έως 05:00 μ.μ.).

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *