Volkswagen: Το ακριβότερο Golf R παραδόθηκε στους πρώτους 20 ιδιοκτήτες

Μια ειδική εκδήλωση διοργάνωσε η Volkswagen, για την παράδοση των Golf R 333 στους πρώτους ιδιοκτήτες, στον πολυχώρο Autostadt, δίπλα από το κεντρικό εργοστάσιο της Volkswagen στη Γερμανία. Εκεί είχαν παραταχθεί περισσότερα από είκοσι Golf R 333, τα οποία γνώρισαν για πρώτη φορά από κοντά τους νέους ιδιοκτήτες τους, ενώ η Volkswagen φρόντισε να γίνει και ένα σεμινάριο από ειδικούς για τα ειδικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.


Να υπενθυμίσουμε ότι μιλάμε για το ακριβότερο Golf, καθώς η τιμή του στην αγορά της Γερμανίας, όπου ήταν αποκλειστικά διαθέσιμο, αγγίζει τα 76.410 ευρώ! Συγκριτικά να αναφέρουμε ότι το επετειακό Golf R 20 Years Edition κόστιζε 59.995 ευρώ. Για κάποιους όμως οι τιμές αυτές είναι απλοί αριθμοί και το Golf ένας μύθος της αυτοκίνησης.

Έτσι το Golf R 333 κατάφερε να ξεπουλήσει σε μόλις 8 λεπτά από την πρεμιέρα του! Ίσως ρόλο να έπαιξε και ο συλλεκτικός του χαρακτήρας, καθώς η Volkswagen είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι θα κατασκευάσει μόνο 333 αντίτυπα.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι το ισχυρότερο Golf R, με τον αναβαθμισμένο τετρακύλινδρο turbo δίλιτρο βενζινοκινητήρα TSI να παράγει 333 ίππους και 420 Nm ροπής. Ο πίνακας των επιδόσεων του αναγράφει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα εντός μόλις 4,6 δευτ. και τελική ταχύτητα 270 χλμ./ώρα.

Ο ξεχωριστός χαρακτήρας του Golf R 333 Limited Edition είναι ορατός με την πρώτη ματιά, χάρη στη νέα φανταχτερή μεταλλική απόχρωση “Lime Yellow”. Αντίθεση σχηματίζει το μαύρο χρώμα στην οροφή, στους πλευρικούς καθρέπτες και στις 19αρες ζάντες. Παράλληλα στην παλέτα του υπάρχουν οι αποχρώσεις “Pure White”, “Lapiz Blue Metallic” και “Deep Black Pearl Effect”.


Παρατηρήστε επίσης το μπλε λογότυπο R στα εμπρός φτερά, στη μάσκα και στις δαγκάνες των φρένων, τον αριθμό 333 που αναγράφεται χαμηλά στις πίσω πόρτες και την εξάτμιση τιτανίου της Akrapovic. Το R-Performance Torque Vectoring με Vehicle Dynamics Manager, κατανέμει την κινητήρια ισχύ όχι μόνο μεταξύ του μπροστινού και του πίσω άξονα, αλλά και μεταξύ των δύο πίσω τροχών. Έξτρα οδηγική συγκίνηση έρχεται από τα προγράμματα Drift και Special, τα οποία έχουν αναπτυχθεί μέσα στη θρυλική πίστα του Nurburgring.


Στο στάνταρ εξοπλισμό του νέου Golf R 333 Limited Edition περιλαμβάνονται τα εμπρός σπορ καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα και δέρμα Nappa, οι προβολείς IQ. Light Led matrix, το ηχοσύστημα Harman Kardon με 9 ηχεία και συνολική ισχύ 480 W, ο κεντρικός αερόσακος και η κάμερα οπισθοπορείας. Στο πακέτο IQ.DRIVE περιέχονται τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού Travel Assist, Lane Assist, Emergency Assist και Adaptive Cruise Control (ACC) με λειτουργία stop&go.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *