Volkswagen: Στα χιόνια το ανανεωμένο Golf R

Την προηγούμενη εβδομάδα η Volkswagen αποκάλυψε το ανανεωμένο Golf όγδοης γενιάς, ενώ τώρα μας δίνει μια πρόγευση για την κορυφαία του έκδοση R.


Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία το ισχυρότερο Golf R θα κάνει πρεμιέρα στα μέσα του 2024 και συγκεκριμένα το ερχόμενο καλοκαίρι. Τεχνικά χαρακτηριστικά του δεν έγιναν γνωστά, όμως σίγουρα θα έχει περισσότερη δύναμη από το Golf GTI των 265 πλέον ίππων. Υπενθυμίζουμε ότι το υφιστάμενο Golf R, μέσα από μια συλλεκτική του έκδοση, έχει φτάσει μέχρι 333 ίππους.

Η πρώτη επίσημη εμφάνιση του ανανεωμένου Golf R, ντυμένο με καμουφλάζ στα χρώματα του μπλε, του λευκού και του μαύρου, πραγματοποιήθηκε στο Ζελ Αμ Σι της Αυστρίας, στο πλαίσιο του Ice Race.

Η ιστορία του Ice Race έχει ρίζες στο Skijoring, το χειμερινό άθλημα στο οποίο ένα άτομο που κάνει σκι έλκεται από άλογο ή σκύλο, που στη συνέχεια αντικαταστάθηκαν από μηχανοκίνητα οχήματα και αυτοκίνητα. Το Ice Race πάνω στον πάγο και στο χιόνι ξεκίνησε ως εκδήλωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 1952 και συνεχίστηκε μέχρι το 1974, ενώ αναβίωσε το 2019.

Το «παρών» στο φετινό Ice Race έδωσε, εκτός από το καμουφλαρισμένο Golf R, το πρώτο Golf  GTI του 1975, αγωνιστικές εκδόσεις του Golf GTI πρώτης και δεύτερης γενιάς, καθώς και το Golf IV R32 του 2002 που αποτέλεσε τον προάγγελο για τις κορυφαίες εκδόσεις R.


Το 2023 ήταν έτος ρεκόρ για τα Volkswagen R, με την παραγωγή τους να ξεπερνά τα 35.000 οχήματα, ενώ από το 2002 οι πωλήσεις τους ξεπερνούν τις 300.000 μονάδες. Σταδιακά μέχρι το 2030 η γκάμα των Volkswagen R θα περιλαμβάνει αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *