Volkswagen Polo GTI: Hot hatch με 207 ίππους

Πρεσβευτής μιας κατηγορίας που τείνει προς εξαφάνιση το Polo GTI.


Σε μια εποχή που όλοι και όλα κινούνται ηλεκτρικά η VW επιμένει στην εκδοχή του GTI, με το Polo GTI να αποτελεί έναν από τους συνεχιστές ενός είδους που τείνει προς εξαφάνιση.

Και όμως όταν καθίσεις στα καρό καθίσματα, βάλεις μπροστά τον 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με τους 207 ίππους με ροπή 320 Nm από τις 1.500 σ.α.λ. ο οποίος συνδυάζεται με 7άρι αυτόματο κιβώτιο μονού συμπλέκτη με paddles στο τιμόνι, αλλάζει όλη η ψυχοσύνθεση σου.

Έχεις «άλογα» στο δεξί πεντάλ, που σε κάθε γκαζιά δηλώνουν παρών.

Σε προδιαθέτει στο να «οδηγείς» το Polo GTI. Είναι αυτή η αμεσότητα του συστήματος διεύθυνσης, τα αποτελεσματικά φρένα, όπως και οι τέσσερις επιλογές στο οδηγικό μενού με την ένδειξη sport να σκληραίνουν περισσότερο οι αναρτήσεις και οι κακοτεχνίες των ελληνικών δρόμων να κάνουν πιο έντονα την εμφάνισή τους.


Όμως για την καθημερινότητα η επιλογή Eco, είναι αυτή που ταιριάζει απόλυτα.


Γίνεται πιο «ομαλό» χωρίς να χάνει το ύφος του.

Τώρα εάν δεν σε αφήνει ήσυχο το ψηφιακό ταμπλό, με το χρονόμετρο, που σου βάζει πονηρές σκέψεις στο μυαλό, ώστε να αρχίσει το «κυνήγι» του χρόνου, τότε θα δείτε και την κατανάλωση να εκτοξεύεται και να «χτυπάει» 11 λίτρα/100 χλμ. ενώ υπο κανονικές συνθήκες βρίσκεται στα 7,9 λίτρα/100.

Ενώ στην οθόνη θα παρακολουθείς τις πλευρικές δυνάμεις, την υπερπλήρωση του turbo, καθώς και τη θερμοκρασία του λαδιού.

Και όταν «τελειώσεις», θα γυρίσεις το μενού της οθόνης για να ασχοληθείς με το ραδιόφωνό και το Bluetooth.


5θυρο το Polo GTI, που εξωτερικά η πιο ισχυρή έκδοση του μοντέλου υπογραμμίζεται από τα logo «GTI» στη μάσκα, στα φτερά και στο πίσω καπό.

Φέρει και διαφορετικό μπροστινό προφυλακτήρα, δύο εξατμίσεις, ζάντες 17 ιντσών με ελαστικά 215/45 με θέα τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων.

Οι εξωτερικές διαστάσεις σε μήκος/πλάτος/ύψος είναι 4.074/1.751/1.421 χλστ. αντίστοιχα με 1.496 χλστ. μεταξόνιο.

Και τι λένε οι αριθμοί των επιδόσεων. Η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 195 χλμ./ώρα, για την επιτάχυνση 0-100 ο χρόνος είναι 6,5 δευτ. με εκπομπές 146 γρ./χλμ. σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP.

Η τιμή του Polo GTI ξεκινά από τα 36.600 ευρώ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *