Volkswagen: Παρουσίασε το VW Golf GTI Clubsport με 300 ίππους και τελική που φτάνει τα 267 χιλιόμετρα

Η VW έβγαλε στο φως το ανανεωμένο Volkswagen Golf GTI Clubsport, λίγες ημέρες αφότου η γερμανική μάρκα είχε δώσει στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του, αλλά με… ολόσωμο καμουφλάζ.


Το νέο GTI Clubsport, που βασίζεται στο ανανεωμένο GTI, κληρονομεί τα ανασχεδιασμένα φώτα του δεύτερου και το φωτιζόμενο λογότυπο, έχει διαφορετικό μπροστινό προφυλακτήρα και αεροτομή, ενώ έρχεται με στάνταρ 18άρες ζάντες ή 19άρες προαιρετικά.

Αν και το Golf GTI κατά την ανανέωσή του αύξησε την ισχύ του στα 265 άλογα, δε συνέβη το ίδιο για το GTI Clubsport, το οποίο συνεχίζει να αποδίδει 300 ίππους, συνδυαστικά με 400 Nm ροπής. Όπως και ο προκάτοχός του, το ανανεωμένο Golf GTI Clubsport έρχεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις, το GTI Clubsport χρειάζεται 5,6 δευτερόλεπτα για να φτάσει από στάση τα 100 χλμ./ώρα, την ώρα που το GTI απαιτεί για το ίδιο σπριντ 5,9 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα και στα δύο μοντέλα ορίζεται στα 250 χλμ./ώρα, αλλά για το GTI Clubsport η VW διαθέτει το προαιρετικό πακέτο Race Package, το οποίο την αυξάνει στα 267 χλμ./ώρα. Το εν λόγω πακέτο συνοδεύεται επίσης με βελτιωμένη εξάτμιση Akrapovic, μεγαλύτερα φρένα και μία ειδική λειτουργία για το προφίλ οδήγησης Sport.

Στο εσωτερικό, εκτός από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, το Golf GTI Clubsport λαμβάνει οθόνη αφής 12,9 ιντσών για το νέο και βελτιωμένο σύστημα ψυχαγωγίας, όπως ισχυρίζεται η VW. Από κει και πέρα, το τιμόνι φιλοξενεί τα παραδοσιακά μπουτόν και όχι πλήκτρα που είναι ευαίσθητα στο ακούμπημα. Επίσης, το νέο κορυφαίο μοντέλο GTI διαθέτει επίσης το νέο φωνητικό βοηθό IDA με ενσωματωμένο το σύστημα τεχνικής νοημοσύνης, ChatGPT.


Η Volkswagen δεν ανέφερε από πότε θα είναι διαθέσιμο το Golf GTI Clubsport στις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά όλα δείχνουν ότι αυτό θα γίνει μέσα στο 2024.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *