Volkswagen: Οι καθυστερήσεις στην ηλεκτροκίνηση φέρνει αλλαγές στην κορυφή

Σημαντικές αλλαγές στην Volkswagen προκαλεί η καθυστέρηση στην ανάπτυξη του λογισμικού Cariad.


Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρία σχεδιάζει να απολύσει τα κορυφαία στελέχη στη μονάδα λογισμικού.

Τα προβλήματα της Cariad έχουν καθυστερήσει την εργασία σε σημαντικά νέα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένης της πλήρως ηλεκτρικής έκδοσης Porsche Macan και του νέου Audi Q6 e-tron.

Ο Όμιλος  θα απομακρύνει όλα, τα εκτελεστικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου στο τμήμα λογισμικού Cariad, εντός των ημερών, σε μια προσπάθεια να επιλύσει προβλήματα ανάπτυξης, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters άτομο που γνωρίζει το θέμα.

Η μονάδα, η οποία ιδρύθηκε υπό τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου Χέρμπερτ Ντις, ξεπέρασε τον προϋπολογισμό της και δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους –τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Ντις αντικαταστάθηκε από τον Όλιβερ Μπλούμε.


Το εποπτικό συμβούλιο της Cariad αναμένεται να υπογράψει τις απολύσεις σε ειδική συνεδρίαση.


Έχουν ληφθεί αρκετές αποφάσεις, αλλά όχι για το προσωπικό, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η Cariad και η ανάπτυξη λογισμικού οχημάτων παραμένουν αναπόσπαστα στη στρατηγική του Ομίλου VW.

Η προγραμματισμένη εφαρμογή του λογισμικού αυτοκινήτων σε όλη την εταιρεία, που αρχικά είχε σχεδιαστεί για να επιτευχθεί το επίπεδο 4 από τα πέντε επίπεδα αυτόνομης οδήγησης από το 2026 και μετά, έχει αναβληθεί επί του παρόντος…

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Volkswagen: Οι καθυστερήσεις στην ηλεκτροκίνηση φέρνει αλλαγές στην κορυφή”