Volkswagen: Ο Πάπας Φραγκίσκος παρέλαβε δυο ID.3

H Volkswagen αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο στη μετάβαση του Βατικανού προς τη βιώσιμη κινητικότητα, μέσα από την ηλεκτροκίνηση.


Ο γερμανικός κολοσσός λοιπόν, θα παραδώσει 40 αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα της γκάμας ID. στις αρχές του 2024.

Ήδη στο στόλο του Κράτους της Πόλης του Βατικανού ανήκουν δυο ID.3 Pro Performance, στην τελετή παραλαβής των οποίων έδωσε το «παρών» ο Πάπας Φραγκίσκος. Εκτός από το ID.3 στο Βατικανό θα κυκλοφορούν σύντομα τα ID.4 και ID.5, τα οποία θα συμβάλουν στο στόχο να καταστεί ολόκληρος ο στόλος του Βατικανού κλιματικά ουδέτερος έως το 2030.

Σημειώνεται ότι το Βατικανό είναι σταθερά προσηλωμένο στην εφαρμογή καινοτόμων και βιώσιμων λύσεων που θα καθιστούν δυνατή τη μείωση, με συγκεκριμένους όρους, των επιπτώσεων των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στο περιβάλλον, προκειμένου να προστατευθεί ο πλανήτης.

Το εν λόγω πρόγραμμα ονομάζεται “Ecological Conversion 2030” και περιλαμβάνει τη μείωση των εκπομπών CO2 από το στόλο οχημάτων του Βατικανού, με τη σταδιακή αντικατάστασή τους με αμιγώς ηλεκτροκίνητα, μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Στη συνέχεια το Βατικανό θα αποκτήσει και άλλα οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων, τα οποία θα προέρχονται από το διάφορες μάρκες του Ομίλου Volkswagen.


Από την πλευρά της η Volkswagen για τη συνεργασία αυτή δηλώνει: «Ο εξηλεκτρισμός των στόλων γίνεται ολοένα και πιο σημαντικός σε όλο τον κόσμο. Το γεγονός ότι οι υπάλληλοι του Βατικανού θα οδηγούν στο μέλλον τα ηλεκτρικά μας μοντέλα αποτελεί μεγάλο στόχο και τιμή για εμάς, ενώ επισημαίνεται η ελκυστικότητα της ID. γκάμας μας».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *