Volkswagen ID. Buzz LWB: Ισχυρότερο και 7θέσιο 

Μεγαλύτερο και ισχυρότερο είναι το νέο  Volkswagen ID. Buzz LWB που παρουσιάστηκε στις ΗΠΑ.


Ασφαλώς, η συγκεκριμένη έκδοση, που «προσθέτει» στο ηλεκτρικό mini-bus της VW και 3η σειρά καθισμάτων (προσφέρεται και με 5θέσια ή 6θέσια διαμόρφωση) θα κυκλοφορήσει και στην Ευρώπη. Η πρεμιέρα της για τη Γηραιά Ήπειρο θα πραγματοποιηθεί στο VW Bus Festival του Ανόβερου, από τις 23 έως τις 25 Ιουνίου.

Με μήκος 4.962 mm, το μεγάλο ID. Buzz έχει μακρύτερο μεταξόνιο κατά 250 mm (συνολικά 3.239 mm), με αποτέλεσμα να προκύπτει ο χώρος για την επιπρόσθετη σειρά καθισμάτων. Αντίθετα, το πλάτος και το ύψος του δεν έχουν αλλάξει σε σχέση με τη «βασική» έκδοση (1.985 mm χωρίς τους εξωτερικούς καθρέπτες και 1.927 mm, αντίστοιχα).

Όσο για τον χώρο αποσκευών, στην 5θέσια διαμόρφωση αγγίζει τα 1.340 lt, ενώ στην 7θέσια διάταξη καθισμάτων περιορίζεται στα 306 lt. Η μέγιστη χωρητικότητά του, πίσω από την εμπρός σειρά καθισμάτων, φτάνει τα 2.469 lt.

Ο νέος ηλεκτροκινητήτρας αποδίδει 286 PS και 550 Nm, 82 PS περισσότερα σε σχέση με την «βασική» έκδοση. Ενισχυμένη είναι και η μπαταρία, η οποία έχει καθαρή ενεργειακή χωρητικότητα 85 kW (έναντι 77 kW), χωρίς να γίνει γνωστή η αυτονομία που προσφέρει.


Ως αποτέλεσμα των βελτιωμένων τεχνικών χαρακτηριστικών, η τελική ταχύτητα αυξήθηκε από τα 145 km/h στα 160 km/h, ενώ για τα 0-100 km/h απαιτούνται 7,9 sec. Για όσους θέλουν καλύτερες επιδόσεις, θα πρέπει να κάνουν υπομονή ως το 2024, όταν και θα υπάρξει η τετρακίνητη έκδοση GTX, με ισχύ 339 PS, που θα προσφέρει επιτάχυνση 6,4 sec. για τα 0-100 km/h.


Ενώ η εξωτερική σχεδίαση του «μεγάλου» ID. Buzz δεν διαφοροποιείται σε σχέση με τον «μικρότερο» αδερφό του (με εξαίρεση τις μεγαλύτερες συρόμενες πόρτες), στο εσωτερικό υπάρχουν αλλαγές.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η νέα, μεγαλύτερη, οθόνη 12,9 ιντσών του αναβαθμισμένου συστήματος infotainment, η πρόσφατα σχεδιασμένη πανοραμική ηλιοροφή 1,5 τ.μ. και το head-up display. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 5,3 ιντσών. Οι εκδόσεις της Βόρειας Αμερικής θα διαθέτουν αεριζόμενα καθίσματα και φωτισμένο λογότυπο της Volkswagen στο εμπρός μέρος. 

Οι παραδόσεις των πρώτων ID. Buzz LWB αναμένεται να ξεκινήσουν (σχεδόν ταυτόχρονα) σε Βόρεια Αμερική και Ευρώπη εντός του 2024. Η κατασκευή του θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό εργοστάσιο της Volkswagen Commercial Vehicles, που βρίσκεται στο Ανόβερο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *