Βentley: Με Βασιλικά μαξιλάρια γιόρτασε τη στέψη του Καρόλου

H Bentley ως βρετανική premium εταιρεία, είναι ιδιαίτερα αγαπητή από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.


Για να τιμήσει λοιπόν τη μακροχρόνια σχέση της με το στέμμα, η Bentley δημιούργησε κάτι ξεχωριστό με αφορμή τη στέψη του Βασιλιά Καρόλου.

Μια ομάδα τεχνικών από τη έδρα της Bentley, που βρίσκεται στο Κρου της Βρετανίας, ανέλαβε να αποτυπώσει το έμβλημα της στέψης σε μια συλλεκτική σειρά χειροποίητων μαξιλαριών αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με τη Bentley στα ειδικά αυτά μαξιλάρια εφαρμόστηκε ένας συνδυασμός εξαιρετικής χειροτεχνίας και τεχνολογίας αιχμής, ώστε να ψηφιοποιηθεί το έμβλημα της στέψης, μετά από τρεις ολόκληρες μέρες εργασιών και τέσσερις επαναλήψεις το σχεδίου, μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό τέλειο αποτέλεσμα, τηρώντας στο έπακρο τα αυστηρά της πρότυπα ποιότητας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε κάθε μαξιλάρι απαιτούνται σχεδόν 30.000 βελονιές για να κεντηθεί το έμβλημα της στέψης. Χρησιμοποιήθηκαν δυο κλωστές διαφορετικών χρωμάτων για το κεντρικό κέντημα, ενώ υπάρχουν τρεις διαφορετικοί συνδυασμοί χρωμάτων για το έμβλημα. Παράλληλα τα μαξιλάρια έχουν πράσινο, μπλε, κόκκινο ή καφέ χρώμα, ώστε να ταιριάζουν με το διάκοσμο στο εσωτερικό των Bentley, όπου θα τοποθετηθούν, οι οποίες είναι δυο Bentayga EWB, δύο Hybrid και ένα ειδικού μοντέλο που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τη ξεχωριστή περίσταση.


Το μέγεθος και το σχήμα των μαξιλαριών έχουν διαμορφωθεί με πρότυπο αυτά που υπάρχουν στην S1 Continental Flying Spur του 1958, η οποία ανήκει στη συλλογή ιστορικών οχημάτων της Bentley.


Τέλος, να πούμε ότι τα «βασιλικά» μαξιλάρια δε θα πουληθούν στην αγορά και θα παραμείνουν για ένα διάστημα στα δημοσιογραφικά οχήματα της Bentley.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 σκέψεις για “Βentley: Με Βασιλικά μαξιλάρια γιόρτασε τη στέψη του Καρόλου”