Τoyota: Συνεργασία με τη Google για την τεχνητή νοημοσύνη

Η Toyota είναι βασικός παράγοντας τα τελευταία χρόνια στον τομέα της καινοτομίας στις τεχνικές αναγνώρισης ομιλίας. Έχει συνεργαστεί με την Google για να εγκαταστήσει στα αυτοκίνητά της έναν φωνητικό βοηθό εκτός σύνδεσης με τεχνητή νοημοσύνη.


Η αυτοκινητοβιομηχανία συνεχίζει να αποτελεί εστία καινοτομίας, με δραστηριότητα που καθοδηγείται από ψηφιακούς βοηθούς αναγνώρισης ομιλίας, βελτιωμένη τεχνολογία ασύρματης φωνής, φιλικότητα προς το χρήστη και καλύτερη συνδεσιμότητα] και αυξανόμενη σημασία τεχνολογιών όπως η επεξεργασία φυσικής γλώσσας (NLP), η αποστολή κειμένου σε -ομιλία (TTS), αυτοματοποιημένη αναγνώριση ομιλίας (ASR).

Μόνο τα τελευταία τρία χρόνια, έχουν κατατεθεί και χορηγηθεί πάνω από 1,2 εκατομμύρια διπλώματα ευρεσιτεχνίας στην αυτοκινητοβιομηχανία, σύμφωνα με την έκθεση της GlobalData «Cloud in Automotive: Τεχνικές αναγνώρισης ομιλίας».

Ωστόσο, δεν είναι όλες οι καινοτομίες ίσες και ούτε ακολουθούν μια σταθερή ανοδική τάση. Αντίθετα, η εξέλιξή τους παίρνει τη μορφή μιας καμπύλης σχήματος S που αντανακλά τον τυπικό κύκλο ζωής τους από την πρώιμη εμφάνιση έως την επιταχυνόμενη υιοθέτηση, πριν τελικά σταθεροποιηθούν και φτάσουν στην ωριμότητα.

Ο προσδιορισμός του σημείου που βρίσκεται μια συγκεκριμένη καινοτομία σε αυτό το ταξίδι, ειδικά εκείνων που βρίσκονται σε αναδυόμενα και επιταχυνόμενα στάδια, είναι απαραίτητος για την κατανόηση του τρέχοντος επιπέδου υιοθέτησής τους και της πιθανής μελλοντικής τροχιάς και αντίκτυπου που θα έχουν.
Σύμφωνα με το Technology Foresights της Global Data, το οποίο σχεδιάζει την καμπύλη S για την αυτοκινητοβιομηχανία χρησιμοποιώντας μοντέλα έντασης καινοτομίας που βασίζονται σε περισσότερες από 619.000 πατέντες, υπάρχουν 290+ τομείς καινοτομίας που θα διαμορφώσουν το μέλλον της βιομηχανίας. H Toyota είναι φυσικά μπροστά, όμως και πολλές άλλες εταιρίες ερευνούν και δημιουργούν.


Εντός του αναδυόμενου σταδίου καινοτομίας, η πρόβλεψη εκφόρτισης EV, η ανάλυση κατασκευασιμότητας και το CAD με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης είναι τεχνολογίες αναστάτωσης που βρίσκονται στα αρχικά στάδια εφαρμογής και θα πρέπει να παρακολουθούνται στενά.


Οι οθόνες head up (HUD), οι διεπαφές AR/VR με ανίχνευση χειρονομιών και ο πίνακας οργάνων στο ταμπλό είναι μερικοί από τους επιταχυνόμενους τομείς καινοτομίας, όπου η υιοθέτηση αυξάνεται σταθερά. Μεταξύ των περιοχών καινοτομίας που ωριμάζουν είναι οι πίνακες εργαλείων HUD και η απομακρυσμένη παρακολούθηση ταξιδιών, που έχουν πλέον εδραιωθεί στον κλάδο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *