Toyota: Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της σχεδίασης

Την τεχνητή νοημοσύνη για τη σχεδίαση μοντέλων της, ανακοίνωσε ότι η θα χρησιμοποιεί η Toyota, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα υπήρξαν «φωνές» από γνώστες της τεχνολογίας που προειδοποιούν ότι η αλματώδης εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ για την ανθρωπότητα.


Ο ιαπωνικός κολοσσός δηλώνει ότι θα χρησιμοποιεί τη τεχνητή νοημοσύνη στα αρχικά στάδια σχεδιασμού, όπου απαιτούνται διαφορετικές επαναλήψεις ενός συγκεκριμένου έργου, για λόγους μηχανικής.
Στο σημείο αυτό να πούμε ότι η γενετική τεχνητή νοημοσύνη δεν έχει απλά την ικανότητα να ερμηνεύει πληροφορίες, αλλά και να δημιουργεί πρωτότυπο περιεχόμενο με τη δύναμη της μηχανικής μάθησης.
Οι σχεδιαστές της Toyota θα θέτουν κάποιες παραμέτρους και μέσω του γραπτού κειμένου της εντολής μπορούν να δώσουν επιπλέον παραμέτρους, με λέξεις κλειδιά όπως κομψό και μοντέρνο, ενώ η τεχνητή νοημοσύνη θα δημιουργεί ορισμένα αρχικά σχέδια, βασιζόμενες σε αυτές.

To εν λόγω λογισμικό θα είναι αποκλειστικά για εσωτερική χρήση και δε θα είναι διαθέσιμο για πώληση.
Παράλληλα η Toyota ξεκαθαρίζει ότι τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης χρησιμοποιούνται συχνά ως έμπνευση για τους σχεδιαστές, αλλά δεν μπορούν να χειριστούν τις περίπλοκες πτυχές μηχανικής και ασφάλειας που αφορούν τον πραγματικό σχεδιασμό αυτοκινήτων. Πάντως με τη τεχνητή νοημοσύνη η Toyota υποστηρίζει ότι θα μπορεί να δημιουργεί πιο γρήγορα και αποτελεσματικά ηλεκτρικά οχήματα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *