Topolino: Το μικρό της Fiat συναντά τον Mickey Mouse 

Η Fiat γιορτάζει τα 100 χρόνια της Disney και δημιουργεί πέντε ειδικές εκδόσεις του δικού της Topolino.


Η παρουσίαση έγινε στην Casa 500, στο ίδρυμα τέχνης Pinacoteca Agnelli, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να βιώσουν το «ταξίδι» των 100 χρόνων της Disney, όπως και να γιορτάσουν τα 95α γενέθλια του αγαπημένου «ποντικού». Η επιλογή του μοντέλου δεν είναι τυχαία, αφού «Topolino» σημαίνει «ποντικάκι» στα Ιταλικά, κάνοντας το λιλιπούτειο EV τον ιδανικό εκπρόσωπο της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας για τους εορτασμούς των γενεθλίων του Mickey Mouse.

Πίσω από το πρότζεκτ κρύβονται δύο ομάδες σχεδιασμού, οι οποίες, σύμφωνα με τη Fiat, εργάστηκαν μαζί για να δημιουργήσουν κάτι «μαγικό που θα άγγιζε τις καρδιές των ανθρώπων, μετατρέποντας τον Mouse [ποντικός] σε Μούσα.»

Τις πρώτες τέσσερις μονάδες επιμελήθηκε το Fiat Centro Stile, ενώ η πέμπτη έγινε σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη Giorgio Cavazzano της Disney. Στη δική του εκδοχή του Topolino, το αμάξωμα έχει βαφεί σε κίτρινους, πορτοκαλί και κόκκινους τόνους, ενώ σε όλη την επιφάνεια εμφανίζεται η φιγούρα του Mickey Mouse.

Τα άλλα τέσσερα οχήματα εστιάζουν σε τέσσερις διαφορετικές θεματικές: ιστορική, μοντέρνα, δρόμου κι αφηρημένη.


Η μοντέρνα εορταστική εκδοχή του Topolino έχει ενσωματωμένα τα αρχικά του Mickey Mouse, τα οποία επαναλαμβάνονται σε όλη την επιφάνεια του αμαξώματος. Αυτό δίνει μια τρισδιάστατη αίσθηση στο μικροσκοπικό EV, κάνοντάς το να μοιάζει με σύγχρονο έργο τέχνης.


Όσο για τη δημιουργία που έχει εμπνευστεί από την τέχνη δρόμου, η Fiat προίκισε το Topolino με μια σειρά από graffiti, τα οποία αποτίουν φόρο τιμής στον Mickey, με χαρακτήρα που ταιριάζει στην αύρα της πόλης.

Για το τελευταίο όχημα, το οποίο έχει λάβει αφηρημένα σκίτσα και σχέδια, με τους Ιταλούς να τιμούν τον τρόπο που η Disney ανανεώνει συνεχώς τα στυλιστικά στοιχεία των κινουμένων σχεδίων της, χωρίς αυτά να χάνουν τη διαχρονικότητά τους.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *