Togg T10F: Το δεύτερο εθνικό αυτοκίνητο της Τουρκίας

Το δεύτερο μοντέλο της Togg της εθνικής αυτοκινητοβιομηχανίας της Τουρκίας παρουσιάστηκε 


στην Έκθεση Ηλεκτρονικών Καταναλωτικών Αγαθών (CES 2024) στο Λας Βέγκας.

Μια πρόγευση για τη σχεδίαση του T10F είχε δοθεί από το Δεκέμβριο του 2019, με το αμάξωμά του να έχει fastback γραμμή, σε αντίθεση με το T10X που είναι SUV.

Το λανσάρισμα του νέου T10F θα ξεκινήσει το 2025 από την αγορά της Τουρκίας, ενώ έγινε γνωστό ότι το T10X θα κάνει απόβαση στη Γερμανία, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Ευρωπαϊκή καριέρα φιλοδοξεί να κάνει και το νέο T10F, το οποίο σύμφωνα πάντα με την Togg, έχει προετοιμαστεί καταλλήλως ώστε να λάβει την ύψιστη διάκριση των πέντε αστεριών στις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού EuroNCAP.

Εκτός από τους συνολικά 7 αερόσακους, το νέο T10F διαθέτει επίσης μια πλούσια λίστα με συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, τα οποία μάλιστα θα αναβαθμίζονται διαρκώς μέσω ασύρματων (over the air) ενημερώσεων του λογισμικού.


Αναλυτικότερα, το T10F θα διαθέτει προσαρμοζόμενο cruise control με λειτουργία stop-go, υποβοήθηση παραμονής του οχήματος εντός της λωρίδας κυκλοφορίας, αναγνώριση οδικής σήμανσης, έλεγχο «νεκρής» γωνίας, προηγμένο ηλεκτρονικό έλεγχο ευστάθειας, αυτόματη υποβοήθηση στάθμευσης και πανοραμική θέαση του οχήματος με κάμερες.


Ειδική μνεία γίνεται στο σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης “Rush Hour Pilot” που επιτρέπει στον οδηγό να παίρνει τα χέρια του από το τιμόνι σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης και με ταχύτητα έως 15 χλμ./ώρα.

Η γκάμα του νέου T10F θα περιλαμβάνει εκδόσεις με μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς με 217 ίππους, αλλά και σε όλους τους τροχούς, καθώς και δυο μπαταρίες διαφορετικού μεγέθους, 52,4 ή 885,5 kWh, με αυτονομία 350 και 600 χλμ. αντίστοιχα.

Το τετρακίνητο T10F των 435 ίππων έχοντας δυο ηλεκτροκινητήρες, θα επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα εντός 4,6 δευτ., ενώ θα έχει αυτονομία 530 χλμ. Όλες οι εκδόσεις θα μπορούν φορτιστούν από το 20 στο 80% εντός μόλις 28 λεπτών. Σημειώνεται ότι το T10F θα μπορεί να τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια εξωτερικές συσκευές, χάρη στην τεχνολογία V2L.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *