Το Zeekr 001 FR: Το κινέζικο ηλεκτρικό supercar 

Η Κινέζικη Zeekr έχει ανοίξει τις online προπαραγγελίες για την Ευρώπη από τα τέλη του περασμένου Ιουνίου για δύο εκ των τριών ηλεκτρικών της μοντέλων: Το Zeekr 001 shooting brake και το Zeekr X SUV.


Η κινεζική εταιρεία, έχει ακόμα μεγαλύτερα σχέδια και δημοσίευσε την Πέμπτη (10/8) στους επίσημους λογαριασμούς της στα social media δύο φωτογραφίες από το πρώτο πολυτελές ηλεκτρικό sports car της.

Πρόκειται για το Zeekr 001 FR, το οποίο πρόκειται να παρουσιάσει πλήρως μέσα στις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να μπορέσει να «φτάσει» στις αγορές μέχρι το τέλος του χρόνου.

Εκτός από τις φωτογραφίες, ουδεμία άλλη πληροφορία δεν έγινε γνωστή από την Zeekr, ωστόσο το κείμενο που συνόδευσε το tweet στον επίσημο λογαριασμό της ήταν… προκλητικό απέναντι στην Tesla: «Το Plaid είναι ανιαρό. Το Zeekr 001 FR είναι ένας νέος τύπος «κτήνους». Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες».

Σε σχέση με το «απλό» 001, το FR έχει νέους προφυλακτήρες, μεγαλύτερες και πιο «επιθετικές» εισαγωγές αέρα εμπρός και έντονα σπόιλερ στις δύο άκρες του αμαξώματος. Επιπλέον, οι κόκκινες γραμμές περιμετρικά στο κάτω μέρος υποδηλώνουν τον χαρακτήρα υψηλών επιδόσεων του μοντέλου.


Στην πιο ισχυρή έκδοσή του, το υπάρχον Zeekr 001 αποδίδει 544 PS, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η τιμή της «άγριας» έκδοσης μπορεί να ξεπερνά τις 130.000 ευρώ.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *