Το τελευταίο Audi TT που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής

Μετά από 25 χρόνια, το εμβληματικό Audi TT έριξε τίτλους τέλους. 


Το εμβληματικό sports coupe αποσύρεται και, επειδή συχνά η ζωή κάνει κύκλους, το τελευταίο αντίγραφο έμελλε να βγει από τη γραμμή παραγωγής από την οποία βγήκε και το πρώτο.

Πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 10 Νοεμβρίου 2023, το τελευταίο TT Coupe βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στο Gyor. Ήταν το αντίγραφο 662.762 με το οποίο έπεσαν οι τίτλοι τέλους στο μοντέλο που αποτέλεσε ένα διαχρονικό σύμβολο σχεδίασης.

Η βάση του αποτέλεσε το concept car που παρουσιάστηκε το 1995 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, ενώ μετά την αποκάλυψη του μοντέλου παραγωγής, ακολούθησε και η roadster έκδοση. Τους τελευταίους μήνες, από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι στο τέλος του 2023 θα σταματήσει να παράγεται, εμφανίστηκαν αρκετές ειδικές εκδόσεις σε διάφορες χώρες, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητά του.

Η Audi έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει κάποια στιγμή τα επόμενα χρόνια ως ηλεκτρικό, αλλά ταυτόχρονα δεν έχει λάβει κάποια συγκεκριμένη απόφαση. Οπότε μέχρι τότε, μπορούμε να περιμένουμε και να ελπίζουμε να το δούμε να επιστρέφει ξανά στην παραγωγή, ανανεωμένο και προσαρμοσμένο στις «απαιτήσεις» της σύγχρονης εποχής.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *